Grensverleggende mode krijgt naam en faam op postzegels

Bekendste schilderijen Vincent van Gogh op nieuwe postzegels

Den Haag, 11 september 2017 – Radicaal, theatraal, mysterieus en extravagant: zo wordt de provocerende en grensverleggende mode van Viktor&Rolf omschreven. De meest creatieve schetsen van de wereldberoemde modeontwerpers staan afgebeeld op het nieuwste postzegelvel. PostNL geeft de postzegels uit ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van deze Nederlandse modeontwerpers.

Het kleurrijke postzegelvel bestaat uit trouw- en avondjurken en schoenen, gecombineerd met gezichten, ogen, een strik, een logo en een bloem. Verstrooide zwarte stippen en krullen zorgen voor de verbinding tussen alle tekeningen.

Schetsen als basis

Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail Nederland van PostNL, over het postzegelvel: “Viktor&Rolf maken om hun creativiteit te uiten voortdurend gebruik van schetsen. Het is hun overtuiging dat zij alleen dát kunnen ontwerpen wat zij ook kunnen tekenen. Dat zien we terug ook op dit postzegelvel met al de schetsen van hun prikkelende mode.”

Inktvlekken

Viktor Horsting en Rolf Snoeren kozen zelf de schetsen voor dit postzegelvel. “Wij vonden direct dat de tekeningen een lekker los karakter moesten hebben. Echte doodles, schetsen zonder duidelijk doel. Daarmee ziet het postzegelvel er spontaan, sprankelend en een beetje rommelig uit. Wij kregen de vrijheid om het serieuze karakter van een postzegel een beetje te ontkrachten. Zeker door het gebruik van inktvlekken ziet iedere postzegel er nu hetzelfde uit als onze schetsvellen.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Viktor&Rolf’ telt 10 postzegels, met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 11 september te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.