Postzegels Mooi Nederland zijn ontdekkingsreis langs beken en rivierdalen

Postzegels Mooi Nederland zijn ontdekkingsreis langs beken en rivierdalen

Den Haag, 30 januari 2017 – Vijf beek- en rivierdalen staan in de schijnwerpers van de postzegelserie Mooi Nederland 2017. Vandaag komen drie nieuwe postzegelvellen uit, en wel over de Drentsche Aa (Drenthe), over de Reest (Overijssel) en de Linge (Gelderland). Sinds 2005 brengt PostNL jaarlijks in deze serie nieuwe postzegels uit over de lokale geschiedenis, culturele rijkdom of landschappelijke schoonheid van Nederland.

De postzegelserie Mooi Nederland 2017 beeldt de meanderende loop van beken en rivierdalen af, het cultuurhistorische landschap en daarbij een markant Rijksmonument . Zo is op de postzegel van de Drentsche Aa de monumentale Saksische boerderij uit het dorp Anderen te zien. De postzegel voor de Linge toont Fort Asperen (bij Leerdam) en voor de Reest staat de Reestkerk uit het dorpje Oud-Avereest centraal. 

Rust langs beken en rivierdalen afgebeeld 

De drie afgebeelde beken kronkelen al eeuwenlang door het landschap. Doordat de mens deze historische landschappen intact heeft gelaten, behouden de beken ook hun oorspronkelijkheid. In het landschap staan natuur, landbouw, cultuur en leefbaarheid voorop. Functies die in deze gebieden goed naast elkaar kunnen bestaan. Op ieder postzegelvel wordt natuur met cultuur gecombineerd in de vorm van monumentale architectuur. 

Kronkelende beek 

PostNL marketingdirecteur Ludo Voorn over het postzegelvel: “Heel knap hoe de ontwerpers Sonja Haller en Pascal Brun uit Amsterdam erin geslaagd zijn om de beek- en rivierdalen in de hoofdrol te plaatsen. Zij hebben dat gedaan door de kronkelende beken van begin tot einde als lijn op het postzegelvel te plaatsen, zonder mensen of gebouwen. Zo komen de Drentse, Overijsselse en Gelderse landschappen treffend in beeld.” PostNL brengt later dit jaar in deze Mooi Nederland-serie postzegelvellen uit over de beek- en rivierdalen de Dommel, de Geul en een verzamelvel van alle vijf de beek- en rivierdalen. 

Verkrijgbaarheid 

Op de vijf postzegels ‘Mooi Nederland’ van de Reest, de Drentsche Aa en de Linge staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf 30 januari 2017 te koop bij regionale winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Postzegels Mooi Nederland zijn ontdekkingsreis langs beken en rivierdalen 2


Postzegels Mooi Nederland zijn ontdekkingsreis langs beken en rivierdalen 3