Kunstwerken Museum Voorlinden bijeengebracht op postzegelvel

Kunstwerken Museum Voorlinden bijeengebracht op postzegelvel

Den Haag, 17 juli 2017 - Acht kunstwerken uit de collectie van Museum Voorlinden en twee natuurfoto’s zijn afgebeeld op het nieuwe postzegelvel over het museum. Ontwerper Gerard Hadders laat op het postzegelvel zien welke rol het daglicht heeft om de relatie tussen de binnen- en buitenwereld van Museum Voorlinden aan te geven.

Allereerst filtert het speciale dak het licht, waardoor bezoekers de kunstwerken in het museum altijd onder optimale omstandigheden kunnen bekijken. Hadders heeft dit lichtaspect ook bij het postzegelvel toegepast. “De relatie tussen binnen en buiten komt bij diverse postzegels naar voren, waaronder Tuinen van landschapsarchitect Piet Oudolf en het gebouw van Kraaijvanger Architects. Daarin zie je heel mooi hoe het licht van buiten het gebouw binnenvalt”, verklaart Hadders.

Collage met wisselende invalshoeken

Hadders, PostNL en Museum Voorlinden hebben samen keuzes gemaakt uit de duizenden kunstwerken. “Er is een aantal vaste werken uit onze collectie, die een plek op het postzegelvel verdienden. De Couple under an Umbrella van Ron Mueck is er zo een, mede door de belangrijke rol die de wisselende seizoenen hebben in ons museum. De veranderende jaargetijden zie je met de klok mee ook op het postzegelvel: van het zomerse strandtafereel linksboven, via het najaar met de herfstbladeren, de winter met de sneeuwvlokken en de lente met de hommel”, verklaart Voorlinden-directeur Suzanne Swarts.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Museum Voorlinden’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf 17 juli te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.