Menu

Guus Meeuwis maakt opbrengst bekend

Basisschoolkinderen halen € 9,7 miljoen op met Kinderpostzegelactie en helpen hierdoor meer dan 400.000 kinderen aan een goed thuis

Guus Meeuwis opbrengst kinderpostzegels

Zeist, 6 oktober 2017 – De eerste minister van Kinderzegels, Guus Meeuwis heeft onder het toeziend oog van honderden schoolkinderen uit Zeist de opbrengst bekend gemaakt van de Kinderpostzegelactie: 9,7 miljoen euro.

Dit geweldige bedrag is bijeengebracht door 160.000 enthousiaste basisschoolkinderen die een week lang hun producten hebben verkocht bij zoveel mogelijk Nederlanders.
Guus Meeuwis vervulde een bijzondere rol tijdens de Kinderpostzegelactie. Hij was gedurende de actieweken de geheime minister van Kinderzegels. De leerlingen moesten er in een mysterieus spel achter zien te komen wie hij was.

Niet alleen de minister was dit jaar nieuw, de kinderen werden gecoacht door YouTuber Dylan Haegens en ze konden dit jaar voor het eerst bestellingen opnemen met een bestel-app.

Kinderpostzegelvel 2017

Guus Meeuwis kreeg het eerste velletje Kinderpostzegels van 2017, met een afbeelding van Jan, Jans en de kinderen overhandigd door Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL.
De keuze voor het ontwerp van de Kinderpostzegels is een eerbetoon aan de in januari overleden Jan Kruis, tekenaar van de populaire strip.

De opbrengst van de actie is dit jaar de hoogste in de afgelopen vier jaren.

2014201520162017
Actie opbrengst in miljoenen9,19,59,39,7