Ontdekkingsreis langs vijf beken en rivieren met postzegelserie

Mooi Nederland

Den Haag, 22 mei 2017 – In de jaarlijkse postzegelserie Mooi Nederland van PostNL staan dit jaar beek- en rivierdalen centraal. Vandaag verschijnen nieuwe postzegelvellen over de Dommel (Noord-Brabant), de Geul (Zuid-Limburg) en het verzamelvel uit deze postzegelserie. Op dit verzamelvel staan ook de eerder verschenen beek- en rivierdalen over de Drentsche Aa (Drenthe), de Reest (Overijssel) en de Linge (Gelderland) afgebeeld.

Sinds 2005 brengt PostNL in deze serie nieuwe postzegels uit over de lokale geschiedenis, culturele rijkdom of landschappelijke schoonheid van Nederland. Zo verschenen in de afgelopen jaren postzegels over vestingsteden, keramiek, streekdrachten, historische buitenplaatsen en vissersdorpen.

Kenmerkende elementen als basis

De ontwerpers Sonja Haller en Pascal Brun kozen ervoor om op ieder postzegelvel uit deze Mooi Nederland-serie de meanderende loop van de beken en rivierdalen, het cultuurhistorische landschap met daarbij een markant Rijksmonument centraal te zetten. Zo zijn op de vandaag verschenen postzegels van de Dommel en de Geul het eeuwenoude veerhuis ’t Vaantje uit Sint-Michielsgestel en een kenmerkend houten vakwerkhuis langs het Geuldal te zien. De ontwerpers Sonja Haller en Pascal Brun kozen ervoor om op ieder postzegelvel uit deze Mooi Nederland-serie de meanderende loop van de beken en rivierdalen, het cultuurhistorische landschap met daarbij een markant Rijksmonument centraal te zetten. Zo zijn op de vandaag verschenen postzegels van de Dommel en de Geul het eeuwenoude veerhuis ’t Vaantje uit Sint-Michielsgestel en een kenmerkend houten vakwerkhuis langs het Geuldal te zien.

Nederland op z’n mooist

“Voor deze Mooi Nederland-serie vonden wij het belangrijk om ook bij het verzamelvel de vijf beken en rivieren van begin tot einde als lijn op de postzegels te plaatsen. Daarmee bepaalt de sfeer van de kronkelingen, die voor een groot gedeelte hun eigen gang gaan, grotendeels het postzegelvel. We laten ook zien hoe interessant de gebieden zijn: veel natuur, de ene keer vlak en verlaten, de andere keer bebost en heuvelachtig en altijd met prachtige markante rijksmonumenten. Hopelijk nodigt het mensen uit om deze beek- en rivierdalen te bezoeken”, vertelt Sonja Haller.

Verkrijgbaarheid

Op de vijf postzegels ‘Mooi Nederland beek- en rivierdalen’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf 22 mei 2017 te koop bij winkels van Bruna en via Collectclub.nl. Ook de postzegelvellen over de Dommel en de Geul zijn vanaf vandaag te koop in hun eigen regio. De geldigheidstermijn is onbepaald.