PostNL vervolgt proef met innovatieve Pakket- en briefautomaat in Limburg

pakket automaat

Den Haag, 11 mei 2017 - PostNL vervolgt in Limburg een proef met Pakket- en briefautomaten, allereerst in Klimmen en Schinnen. De innovatieve automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Hiermee speelt het bedrijf in op de veranderende behoefte van de consument die steeds meer pakketten verstuurt en ontvangt. In november 2016 is de proef al gestart in diverse wijken in Almere. Nu volgen er totaal zes automaten in landelijk gebied in Limburg.

Proef

PostNL wil met de proef onderzoeken of deze automaat daadwerkelijk voorziet in de behoefte van de consument. De ervaringen met de automaat de afgelopen maanden in stedelijk gebied zijn positief. Toch is het te vroeg om hieruit conclusies te trekken. Daarom willen we nu ook ervaring opdoen in meer landelijk gebied in dorpen en dorpskernen. Eind mei staan er in totaal zes automaten in Zuid-Limburg in de dorpen Klimmen, Schinnen, Grashoek, Beringe, Wessem en Limbricht.

Pakket- en briefautomaat

De automaat bevat een brievenbus met twee openingen en pakketlockers in verschillende formaten voor pakketten. De pakket- en briefautomaat is 24 uur per dag en 7 dagen in de week te gebruiken. De consument ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een unieke code om de Pakket- en briefautomaat te openen. PostNL biedt steeds meer bezorgopties, zowel qua locatie (thuis of op een Postkantoor/Pakketpunt) als qua tijdstip (‘s avonds en in het weekend).