Postzegels voor het Rode Kruis verbeelden 150 jaar zorg voor mensen

Postzegels voor het Rode Kruis verbeelden 150 jaar zorg voor mensen

The Hague, 22 Mei 2017 - Ter ere van het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis brengt PostNL een nieuw postzegelvel uit. De verschillende postzegels verwijzen naar de zeven grondbeginselen van de hulporganisatie. De zwart-witfoto’s laten situaties zien waarin het Rode Kruis noodhulp verleent en maken zichtbaar waar de grondbeginselen voor staan.
Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis, is verheugd hoe treffend het dagelijks werk van de hulpverleners van de jubilerende organisatie is vastgelegd. “Het Rode Kruis werkt al 150 jaar met dezelfde zeven grondbeginselen, zoals vrijwilligheid, onafhankelijkheid, onpartijdigheid en menslievendheid. Daarnaast zijn wij als organisatie altijd in beweging. Ik vind het prachtig hoe met foto’s en tekstvakken onze grondbeginselen op één postzegelvel zijn vastgelegd, maar dat tegelijkertijd de beweging direct zichtbaar is in de cijfers van ons jubileum én in het rode kruis.”

Warmte en persoonlijke band

PostNL marketingdirecteur Ludo Voorn benadrukt dat de ontwerpers Anne Schaufeli en Huub de Lang van studio026 een postzegelvel hebben gemaakt dat de dagelijkse missie van het Rode Kruis heel duidelijk in beeld brengt. “De foto’s op het postzegelvel geven de warmte en de persoonlijke band weer tussen hulpvrager en hulpverlener. De oplettende kijker zal daarom in het postzegelvel echt ontdekken hoe het Rode Kruis menselijk lijden wil voorkomen, levens en gezondheid wil beschermen en respect voor mensen waarborgt.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘150 jaar Rode Kruis in Nederland’ telt zes postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf 22 mei te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Voor meer informatie en foto’s:
PostNL Corporate Communicatie
T: 088 - 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl