Menu

Feestelijke viering start bouw van nieuwe pakkettensorteer- en distributiecentra PostNL

Pakkettensorteer- en distributiecentra PostNL

Den Haag, 13 maart 2018 - In Venlo en Duivendrecht heeft PostNL samen met lokale instanties feestelijk de start van de bouw van twee nieuwe pakkettensorteer- en distributiecentra gevierd. PostNL neemt in 2018 in totaal drie nieuwe pakkettensorteercentra in gebruik. Deze pakkettensorteercentra in Apeldoorn, Duivendrecht en Venlo dragen optimaal bij aan het vergroten van de capaciteit voor de distributie en collectie van pakketten. Zo blijft PostNL inspelen op de enorme groei van de e-commerce markt. In de tweede helft van dit jaar neemt PostNL de drie centra in gebruik.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: “Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij momenteel extra in onze pakketteninfrastructuur. Met deze pakkettensorteercentra kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce. Daarbij hopen wij een stimulans te kunnen geven aan de ontwikkeling van de regionale e-commerce sector door hen nog beter te kunnen bedienen. Daarnaast zullen zowel Venlo als Apeldoorn een belangrijke rol spelen in het beter aansluiten van onze Duitse klanten op ons netwerk.”

Duurzaamste logistieke gebouwen

Voor de drie nieuwe pakkettensorteercentra heeft PostNL de ambitie om het BREAAM¬ certificaat Outstanding te behalen. Hiervoor investeert PostNL onder meer in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen, Warmte Terug Win-installaties en wordt er gasloos gebouwd. Elk gebouw zal met warmtepompen verwarmd of gekoeld worden en met duurzame energie worden gevoed. Hiermee gaan ze behoren tot de duurzaamste logistieke gebouwen in Nederland.