Menu

PostNL breidt proef met pakket- en briefautomaat uit naar Breda

Pakket- en briefautomaat

Breda, 4 januari 2018 – Vanaf vandaag kunnen consumenten ook in Breda de pakket- en briefautomaten van PostNL gebruiken. Dit is een uitbreiding van de proef met pakket- en briefautomaten in Almere, Tilburg en op verschillende plekken in Limburg. PostNL wil op grotere schaal inzicht krijgen in de keuzes die een gebruiker maakt bij het ontvangen en verzenden van pakketten. Dankzij de groei in online shoppen verstuurt en ontvangt de consument steeds meer pakketten.

Vanaf begin januari kunnen consumenten op meerdere locaties in Breda terecht bij de innovatieve pakket- en briefautomaten om hun pakketten te ontvangen en hun brief en/of pakket te versturen. In Almere komen er binnenkort zeven automaten bij. Vanaf begin 2018 breidt PostNL ook in andere steden in Nederland uit.

Proef tot nu toe

Een jaar geleden startte PostNL een proef met vijftien automaten in diverse wijken in Almere. Een half jaar later volgden zes automaten in landelijk gebied in Limburg. In Tilburg kunnen consumenten vanaf eind november vorig jaar op twaalf locaties terecht. De gebruikers vinden dat de automaat gemak biedt. De automaat staat dichtbij in de buurt en is 24/7 beschikbaar. Dit maakt online shopping makkelijker. Het merendeel van de gebruikers is (zeer) tevreden. De consument vindt de automaat veilig in gebruik en dit geldt ook voor de privacy. Ook stemt PostNL goed af met de gemeente over de precieze locatie.

Pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bevat een brievenbus met twee openingen en pakketlockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. De consument ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een unieke code om de pakket- en briefautomaat te openen.

PostNL biedt steeds meer bezorgopties, zowel voor de locatie (thuis of op een Postkantoor/Pakketpunt) als voor het tijdstip (‘s avonds en in het weekend). Zie ook www.postnl.nl/pba. De automaten komen dichtbij of op locaties waar al een brievenbus staat. PostNL blijft het netwerk van PostNL Pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten.