Menu

Vraag de Google Assistent wanneer PostNL je pakket bezorgt

PostNL biedt als eerste bezorgdienst spraakgestuurde interactie in Nederland

PostNL assistent

Den Haag, 26 juli 2018 - Gebruikers van de Google Assistent kunnen nu ook antwoord krijgen van Daan, de service assistent van PostNL. De Nederlandstalige Google Assistent is vanaf vandaag beschikbaar en PostNL is ‘launching partner’. Daan geeft door middel van spraakgestuurde interactie antwoord op vragen zoals ‘Wanneer komt mijn pakket?’, ‘Waar kan ik mijn pakket versturen?’ of ‘Waar is de dichtstbijzijnde brievenbus?’. Ook laat Daan het weten als je je bezorgmoment kunt veranderen. PostNL is de eerste bezorgdienst die gekoppeld is aan de Nederlandstalige Google Assistent.

Timo Snoek, product owner chatbots bij PostNL: ‘Voor PostNL staat de klant centraal, daarom sluiten we aan op kanalen waar zij zich bevinden. Natuurlijk ook op de manier die het best bij hen past. Spraakgestuurde interactie biedt nieuwe kansen om consumenten te bereiken. Door de Nederlandstalige Google Assistent krijg je nóg makkelijker toegang tot informatie over je pakket en PostNL-locaties. Daan geeft Track&Trace-informatie over jouw zending door een koppeling met je PostNL-account. De komende maanden ontwikkelt Daan zich verder en zal hij meer en meer vragen kunnen beantwoorden.’.

Met de introductie van Daan zet PostNL een eerste stap naar een groter platform voor chatbots. Chatbots ontwikkelen zich door ‘artificial intelligence’ waardoor ze in de toekomst nog meer vragen van consumenten kunnen beantwoorden. Daan is een aanvulling op de PostNL-app, website en klantenservice. Het bedrijf wil hiermee de consument nog meer controle geven over de bezorging van pakketten.

Google Assistent

Tim van de Rijdt, Product Marketing Manager, Google Nederland: ‘We vinden het fantastisch om vandaag de Nederlandse Google Assistent te kunnen introduceren. De Google Assistent staat altijd voor je klaar om te helpen in alledaagse situaties, simpelweg door een opdracht te geven of een vraag te stellen. We zijn er zeer trots op dat PostNL een Action on Google heeft ontwikkeld die meteen bij lancering van de Google Assistent beschikbaar is, zodat ze hun klanten op een nieuwe manier van dienst kunnen zijn.’ De Nederlandstalige Google Assistent wordt vanaf 26 juli uitgerold en is naar verwachting binnen enkele dagen beschikbaar voor de meeste Android- en iOS-gebruikers.