Menu

Uitspraak in rechtszaak over contracting in drie sorteercentra van PostNL

Den Haag – In februari 2019 heeft PostNL aangekondigd te gaan stoppen met contracting, ondanks dat we menen dat contracting een legale en legitieme manier van werken is. Vandaag heeft de kantonrechter in Enschede zich uitgesproken en contracting bij PostNL als uitzending gedefinieerd. PostNL bestudeert de uitspraak van de rechtbank en beraadt zich op eventuele vervolgstappen.

PostNL heeft met z'n sociale partners veel gesprekken gevoerd over contracting en wilde hen op dit vlak graag tegemoetkomen. Daarom hebben we in februari 2019 aangekondigd te gaan stoppen met contracting. Uiterlijk in 2020 gaan de laatste pakkettensorteercentra over op uitzenden.

PostNL is een grote en sociale werk- en opdrachtgever. Bij PostNL werken medewerkers die bij PostNL in dienst zijn (ongeveer 38.000 mensen) en delen van het werk worden uitbesteed. In het sorteerproces in de avond en nacht (het opvoeren van pakketten op de sorteerband) werken ongeveer 700 pakketsorteerders die bij commerciële contracting partijen in dienst zijn.