TNT vergroot express-capaciteit tussen Azië en Europa

Nieuwe lijndienst vanuit Hongkong met Boeing 747-vrachtvliegtuig

Hongkong, Luik - TNT vergroot de capaciteit van haar lijnverbinding tussen China en Europa met de toevoeging van een nieuw, specifiek op deze lijn in te zetten B747-400ER vrachtvliegtuig. Non-stop vluchten tussen Hongkong en de Europese luchthub van TNT in Luik zullen zorgen voor een naadloze connectiviteit met het Europese netwerk voor lucht- en wegvervoer van TNT ten behoeve van de verdere distributie in geheel Europa. TNT kan hiermee haar klanten een snellere overkomstduur bieden, met volledige controle over en zichtbaarheid van de zendingen die tussen Azië en Europa worden vervoerd, en daarbij de kosten en de benutting van de TNT-luchtvloot optimaliseren.

De nieuwe lijndienst per B747-vrachtvliegtuig vanuit Hongkong weerspiegelt het commitment van TNT om in Azië te investeren en te groeien. Hongkong is door de geografische en economische nabijheid van de Parelrivierdelta en door de centrale ligging in Azië de natuurlijke keuze als hub voor de dienstverlening aan klanten in het Zuiden van China, en daarnaast in buurlanden zoals Vietnam, Thailand, de Filippijnen en Taiwan. De nieuwe hub is een aanvulling op de andere internationale hubs van TNT in Azië: Shanghai, Beijing en Singapore.
 
“Met onze distributiecapaciteiten via geïntegreerd lucht- en wegvervoer in Azië en Europa bevinden we ons in een goede positie om te profiteren van de sterke handelsverbindingen tussen de twee regio’s,” aldus James McCormac, Regional Managing Director van TNT Asia Pacific. “Maar wat nog belangrijker is, de toevoeging van een speciaal vrachtvliegtuig voor de verbinding vanuit Hongkong verbetert de concurrentiepositie van onze klanten, met name die in de sectoren hightech, telecommunicatie en mode, door een snellere factory-to-market levertijd en een verbeterde efficiency in het voorraadbeheer. Onze continue investeringen in Azië zijn een duidelijk bewijs van het lange termijn vertrouwen dat TNT heeft in de regio en van ons voortdurend commitment om de dienstverlening aan onze klanten te verbeteren.”
 
De Boeing 747-400 ERF (Extended Range Freighter) heeft een laadvermogen van 110 ton en biedt de laagste kosten per ton/mijl binnen de sector. Het is bovendien een veelzijdig vrachtvliegtuig dat op verschillende manieren kan worden geladen. TNT is in februari 2007 begonnen met rechtstreekse vluchten van Shanghai naar Luik met de eerste Boeing 747-400 ERF van de onderneming. Dit vliegtuig maakt op de terugweg naar China een tussenstop in Singapore.

Noot voor de redactie

Volgens het Asia-Europe Meeting (ASEM), een forum waarin de Europese Commissie en alle EU- en ASEAN-lidstaten zitting hebben, bedroeg de handel tussen Europa en Azië in 2008 ruim EUR 710 miljard. De Europese Unie is met een totale handel van naar schatting EUR 100 miljard de op twee na grootste handelspartner van de ASEAN-landen. Europa en de Verenigde Staten zijn de grootste exportmarkten van China. Ondanks de krimpende wereldeconomie vertoont de Chinese economie opnieuw een snelle groei, met een jaar-op-jaar stijging boven de 8%. 
 
In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.