TNT start lijnverbinding Moskou-Luik

Gegarandeerde verzendservice voor internationale ondernemingen

Amsterdam - TNT Express start vandaag een vijf-dagen-per-week luchtvrachtverbinding tussen Moskou en Luik, de belangrijkste hub van TNT in Europa, via Warschau. Deze nieuwe route, die met een B737-300 met een laadcapaciteit van 16 ton wordt verzorgd, biedt een gegarandeerde en snellere verzending voor tijdgevoelige zendingen van en naar Rusland. Voorbeelden hiervan zijn auto-onderdelen, medische benodigdheden en monsters voor klinisch onderzoek zoals bloed en menselijk weefsel.

De strategische luchtverbinding met Moskou versterkt in het bijzonder de dienstverlening van TNT aan de zorgsector. De Russische farmaceutische markt groeide in 2009 met 18% naar US$ 17 miljard en neemt in 2010, volgens marktonderzoek van DSM, mogelijk nog eens met 11% toe. Rusland wordt door de omvang van de bevolking, het medicijnen-vergoedingsprogramma van de overheid en de stijgende geneesmiddelenconsumptie een steeds grotere markt voor farmaceutische ondernemingen. Temperatuurgevoelige biologische monsters maken nu al een belangrijk deel uit van de TNT’s zendingen vanuit Rusland.

“TNT vervoert steeds meer biologische onderzoeksmonsters vanuit Rusland. De beschikking over een eigen lijnverbinding betekent een vereenvoudiging en een garantie voor het vervoer van deze tijdgevoelige zendingen vanuit Rusland.” aldus Mirko Mueller, Global Industry Director Healthcare van TNT. “Dit geeft ons een 100%-controle over de gekoelde vervoersketen van de verzender tot aan de geadresseerde.”

TNT heeft de afgelopen jaren haar aanwezigheid op de Russische markt uitgebreid met nieuwe binnenlandse en internationale diensten, waaronder specifieke services voor de markt van klinisch onderzoek. Dit omvat een speciale coördinatiedesk in Moskou, aangepaste voertuigen voor het afhalen en afleveren van temperatuurgecontroleerde zendingen, en een versnelde inklaringsprocedure. In maart 2010 is TNT begonnen met een verbinding tussen West-Europa en Jekaterinburg (1.667 km ten oosten van Moskou), met 1,3 miljoen inwoners de grootste stad in het Oeral-gebied. Het netwerk voor wegvervoer van TNT beschikt daarnaast over verbindingen met Moskou, Sint Petersburg en Nizjni Novgorod. TNT heeft in Rusland 800 medewerkers, 13 depots en 35 vestigingen.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.