TNT Airways introduceert in 2011 Boeing 777 in haar vloot

Amsterdam - TNT Airways en Guggenheim Aviation Partners, LLC hebben een overeenkomst gesloten voor de levering en lease van drie nieuwe Boeing 777-200 Long Range vrachtvliegtuigen. Het eerste toestel wordt in juli 2011 geleverd en in dienst genomen, de twee andere volgen eind 2011.

De B777-vrachttoestellen zullen op de langeafstandsroutes tussen Europa en Azië worden ingezet. Op deze routes gebruikt TNT op dit moment twee eigen B747-400ERF en twee B747-400ERF onder een korte termijn lease-contract. Met de nieuwe B777-vrachttoestellen vermindert TNT haar afhankelijkheid van commerciële lijndiensten en korte termijncontracten voor externe capaciteit, en wordt de vereiste capaciteit ten behoeve van de groei in Azië gewaarborgd.
 
Het B777-vrachttoestel biedt een maximum laadvermogen van 107 ton, tegen 117 ton voor een B747. De reikwijdte van de B777 is echter bijzonder groot. Dit betekent dat het toestel over afstanden van meer dan 13000 kilometer meer lading kan vervoeren dan een B747.
 
“We zijn buitengewoon blij dat we deze overeenkomst met Guggenheim hebben getekend voor de levering van deze vliegtuigen en verheugen ons op de introductie van dit nieuwe type in onze vloot,” aldus Niky Terzakis, Managing Director van TNT Global Air Network. “De B777 is net als het oudere model B747 een uitgerijpt en zeer succesvol product. Het is het meest brandstofefficiënte vrachttoestel op de markt, terwijl het vrijwel dezelfde prestaties biedt als onze 747-capaciteit,” voegt hij daaraan toe. 
“De prestaties en de veelzijdigheid van de B777 zijn gewoon uitstekend voor lange afstandsroutes zoals die van ons. Deze toestellen zullen bovendien een positief effect hebben op onze CO2-uitstoot, nu onze activiteiten en netwerken groeien.”
 
“We zijn bijzonder verheugd opnieuw in de gelegenheid te zijn samen te werken met Niky en zijn team bij TNT,” aldus Steve Rimmer, Chief Executive Officer van Guggenheim Aviation Partners, LLC. “De 777LRF bewijst zich als het perfecte toestel binnen dit segment van de vrachtmarkt en zal een waardevolle aanvulling zijn ter ondersteuning van de toekomstplannen van TNT.”
 
In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.