Unieke postzegelset en collectie postkaarten van PostNL ter gelegenheid van ESA astronaut André Kuipers' PromISSe missie

Den Haag – Ter gelegenheid van ESA-astronaut André Kuipers' PromISSe missie heeft PostNL in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA een unieke collectie ruimtevaartkaarten en postzegelset samengesteld. De allereerste kaart is officieel overhandigd aan Franco Ongaro, directeur van ESTEC, door Guido de Wit, directeur E-Commerce van PostNL Data & Document Management tijdens het lanceerevenement in de Space Expo in Noordwijk op 21 december.

De kaartcollectie bestaat uit een serie van 34 kaarten met beelden vanuit de ruimte met de thema’s: wereldsteden, wereldwonderen en ruimtevaart. Deze kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar via www.kaartwereld.nl of via de KaartWereld app voor smartphones en tablets.
 
De postzegelset is slechts in een zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar en bevat ook nog drie kaarten uit de collectie van www.kaartwereld.nl. Deze set is te bestellen op de PostNL website (www.postnl.nl). Op de drie postzegels staan bijzondere beelden van André Kuipers en de ruimte. Zo zien we André Kuipers tijdens zijn vorige ruimtereis, tijdens een trainingsessie en zijn beelden vanuit het Internationale Ruimtestation ISS gebruikt.
 
KaartWereld is een online service van PostNL waarbij je wenskaarten online kunt maken via je smartphone, tablet of www.kaartwereld.nl. Kaarten voor 18:00 uur gemaakt, worden, indien gewenst, de volgende dag bezorgd.
 
2011-12-22 ESA PostNL Launch 1
2011-12-22 ESA PostNL Launch 2