PostNL verheugd met besluit Duitse regelgever in zaak over concurrentiebelemmerend gedrag

Den Haag / Ratingen – PostNL en haar Duitse dochterbedrijf TNT Post Germany zijn verheugd met het besluit van de Bundesnetzagentur, de Duitse postregelgever, in de procedure tegen Deutsche Post AG en haar dochterbedrijf First Mail. De Bundesnetzagentur heeft in de zaak tegen First Mail Düsseldorf GmbH en Deutsche Post AG, in samenspraak met het Duitse Bundeskartellamt (mededingingsautoriteit), vastgesteld dat de Duitse postwet is overtreden voor wat betreft prijsstellings- en niet-discriminatiebepalingen. Voor TNT Post Germany betekent dit besluit een belangrijke stap op de weg naar winstgevendheid in 2013.

Harry Koorstra, voorzitter van de Raad van Bestuur van PostNL, reageerde als volgt: “Het is een belangrijk signaal voor meer concurrentie en meer diversiteit op de Duitse postmarkt. Vrije en eerlijke concurrentie is de motor achter innovatieve ontwikkelingen op de postmarkt, hetgeen op zijn beurt leidt tot meer efficiency en keuzevrijheid voor onze klanten. Als de belangrijkste uitdager van het nationale postbedrijf in Duitsland willen wij graag een leidende rol spelen in de ontwikkeling van de Duitse markt voor zakelijke post."


De Bundesnetzagentur heeft First Mail Düsseldorf GmbH en Deutsche Post AG gesommeerd deze overtredingen met onmiddellijke ingang te staken, en in ieder geval vóór 31 augustus 2011. Tegelijkertijd heeft de Bundesnetzagentur een voorstel gedaan ten aanzien van het niveau van mogelijke nieuwe tarieven.