Wereldprimeur: Golden Earring postzegel te beluisteren met smartphone

Ode aan de Nederlandse popmuziek met muziekpostzegelserie

Vandaag is de eerste postzegel met muziek, ter ere van het 50-jarig jubileum van Golden Earring, in het Haags Historisch Museum door PostNL onthuld. Door een smartphone met speciale applicatie (app) bij de postzegel te houden, gaat het nummer Radar Love draaien. De postzegel is de eerste uit een serie muziekpostzegels met geluid, die aandacht schenkt aan de belangrijkste popalbums die ooit in Nederland zijn verschenen. Met dit concept heeft PostNL een wereldprimeur. Bandlid en medeoprichter Rinus Gerritsen ontving het eerste vel uit handen van Ger Jacobs, commercieel directeur bij PostNL.

Moontan is internationaal het succesvolste album van de Golden Earring. Om te vieren dat de band dit jaar al 50 jaar bestaat, heeft PostNL juist Moontan gekozen om de postzegelserie mee te starten. De serie is tot stand gebracht in samenwerking met diverse platenmaatschappijen. Elke postzegel uit de serie schenkt aandacht aan een ander belangrijk popalbum. Enkele voorbeelden zijn de albums ‘Groeten uit Grollo’ ,(Somebody will know some day) van Cuby & the Blizzards en ‘Niemand in de stad’ (Ik kan het niet alleen) van De Dijk. Van elk album is steeds een nummer te horen via een smartphone met speciale app of een audiopen. De app is te downloaden via www.postnl.nl/apps.
 
Het postzegelvel ‘Moontan’ inclusief het gratis bewaarblad is verkrijgbaar bij PostNL Postkantoren, Bruna-winkels en via www.collectclub.nl. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.
 
2011-10-10 Golden Earring Stamp introduction 1
 
2011-10-10 Golden Earring Stamp Introduction 3