Alle folders op internet

PostNL en Netwerk VSP lanceren Folders.nl

Folders.nl is vanaf vandaag in de lucht. Deze website biedt retailers de mogelijkheid om naast de fysieke verspreiding de folder ook digitaal aan te bieden. Dit initiatief van PostNL en Netwerk VSP geeft een overzicht van vrijwel alle reclamefolders die in Nederland worden uitgegeven.

Folders.nl is een goede uitbreiding op het fysieke aanbod van folders”, zegt Ger Jacobs, directeur Commercie bij PostNL. “Het geeft retailers de mogelijkheid om meer huishoudens te bereiken, bijvoorbeeld mensen die in de buitengebieden wonen of digitaal georiënteerde consumenten. Folders.nl biedt hiermee ook een oplossing voor huishoudens die aangeven geen fysieke folders te willen ontvangen vanuit milieu oogpunt. Zij kunnen nu toch folders gaan bekijken, maar dan online.”
 
De nieuwe service vergroot het bereik van adverteerders. Via Folders.nl kunnen huishoudens die gebruikmaken van een Nee/ Nee of Nee/ Ja sticker worden aangesproken. Veel van deze huishoudens gebruiken de stickers omdat zij geen grote hoeveelheid aan folders willen ontvangen, terwijl zij bijvoorbeeld wel geïnteresseerd zijn in de folders van drogisterijen. Op de site kan de klant zoeken op categorie en vindt dan alle folders met aanbiedingen van bijvoorbeeld drogisterijen, supermarkten of bouwmarkten.
 
Onderscheidend aan Folders.nl is dat de bezoeker een specifiek zoekwoord kan ingeven, een merk of een product. De consument zoekt bijvoorbeeld op haarlak en krijgt alle aanbiedingen met haarlak vanuit de verschillende folders bij elkaar. Zo is het met behulp van de zoekfunctie gemakkelijk om aanbiedingen van een specifiek product te vinden.
 
Retailers kunnen op ieder gewenst moment zelf hun folders uploaden, aanvullende winkelinformatie plaatsen en dit ook voor meerdere winkels tegelijk beheren.
 
Dit folderplatform is ontwikkeld in samenwerking met diverse partners, waaronder hybris en Publitas.com. hybris is leverancier van een multichannel e-commerce-platform en Publitas.com is marktleider op het gebied van digitale folders en strategische partner van Folders.nl. Publitas.com heeft de software geleverd voor de conversie en indexatie van digitale folders. Door de samenwerking met Wugly.NL is het mogelijk om in de toekomst optioneel ook per winkel consumentenreviews van bijna alle Nederlandse winkels te tonen en worden de openingstijden gezamenlijk up to date gehouden.