100 jaar Nederlands Openluchtmuseum, ‘Hulde aan het dagelijks leven’, op een postzegelvel

Arnhem – PostNL presenteert vandaag het postzegelvel 100 jaar Nederlands Openluchtmuseum. Het thema van het jubileum is 100 jaar Hulde aan het dagelijks leven. Precies 100 jaar geleden werd in Musis Sacrum te Arnhem de Stichting Nederlands Openluchtmuseum opgericht. Pieter-Matthijs Gijsbers, Adelheid Ponsioen en Jan Vaessen, (oud) directeuren van het museum namen vandaag het eerste exemplaar van het postzegelvel aan, uit handen van Rene Bergschneider van PostNL.

Het postzegelvel, ontworpen door Coppens Alberts, besteedt met vijftien foto’s aandacht aan het eeuwfeest van dit unieke museum en brengt ‘hulde’ aan het dagelijks leven. Het Nederlands Openluchtmuseum werd in 1912 opgericht met als doel de rijkdom van Nederlandse tradities en regionale verscheidenheid voor het nageslacht te bewaren. Het museumpark toont de cultuur van het dagelijks leven in en rond authentieke historische gebouwen.
 
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna-winkels, Collect Club in Groningen, online via www.collectclub.nl en in de museumwinkel van het Openluchtmuseum. De geldigheidstermijn is onbepaald. Naast het postzegelvel met 10 dezelfde postzegels verschijnen er ook een postzegelmapje en twee eerstedagenveloppen, een prestigeboekje en een themaboek*.
 
Pien Rommens, hoofd marketing & communicatie van het Openluchtmuseum: “Het ontwerp van het postzegelvel sluit prachtig aan bij het Openluchtmuseum anno 2012. Enerzijds kijken we terug in de historie, anderzijds kijken we vooruit naar de toekomst van het museum. Met de Amsterdamse Westerstraat krijgt ook het dagelijks leven in de stad een plek in het museum. Uiteraard betrekken wij onze bezoekers bij het jubileum. Sterker nog – dat doen we met heel Nederland. Wij vragen ons publiek om via www.deTienvan2012.nl voorwerpen te nomineren uit het dagelijks leven van vandaag die we voor het nageslacht moeten bewaren. De tien populairste objecten en de verhalen van de gebruikers krijgen een plek in ons museum.”