Postbezorger Hans fietst 13.000 kilometer voor het goede doel

Fietstocht levert ruim 80.000 maaltijden op voor Afrikaanse kinderen

Den Haag – Gisteren is postbezorger Hans Jansen na 248 dagen fietsen aangekomen in Chikwawa (Malawi). Zijn fietstocht startte op 15 augustus vorig jaar in zijn woonplaats Vlissingen. In de afgelopen acht maanden fietste hij 13.000 kilometer om zoveel mogelijk geld op te halen voor het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP) in Malawi. In totaal ‘trapte’ hij bijna €18.000 bij elkaar. Hiervoor kunnen in Malawi ruim 90.000 schoolmaaltijden worden gekocht.

Zijn fietstocht voerde Hans door België, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Syrië, Libanon, Jordanië, Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia en Tanzania. “Een fietstocht als deze is meer afzien dan genieten. Genieten doe je achteraf. Hoe zwaar het vaak ook is, je weet dat alles de moeite waard zal zijn op het moment dat het erop zit. Het is bijzonder dat je met ‘beenkracht’ 80.000 maaltijden bij elkaar kan fietsen,” aldus Hans Jansen vanuit Malawi.
 
Hans Jansen, die werkzaam is als postbezorger bij PostNL in Vlissingen, besloot om naar Malawi te fietsen omdat PostNL sinds 2004 sponsor is van het schoolvoedselprogramma in het Afrikaanse land – onderdeel van het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Dit bracht hem op het idee om zijn fietstocht te laten sponsoren en zo geld in te zamelen voor Malawiaanse schoolkinderen. De volledige opbrengst van zijn fietstocht komt ten goede aan het WFP.
 
Afgelopen jaren heeft een groot aantal medewerkers van PostNL zich ingezet voor het WFP. Hetzij als vrijwilliger in Malawi of in Nederland door aandacht te vragen voor het voedselprobleem en geld in te zamelen.