Anneke Grönloh ontvangt eerste postzegel 'Grenzeloos Nederland & Indonesië'

Den Haag – Vandaag ontving Nederlands eerste tieneridool, Anneke Grönloh, haar eigen postzegel. De wereldberoemde zangeres van Indische afkomst deelt een postzegel met Andy Tielman. Ze kreeg de postzegel uit handen van Annerie Lekkerkerker, directeur retail & consumentenmarkt bij PostNL. De postzegel maakt onderdeel uit van de driedelige serie‘Grenzeloos Nederland & Indonesië’. De postzegelserie belicht de verhouding tussen Nederland en Indonesië.

De uitgifte bestaat uit drie postzegelvelletjes met drie verschillende thema’s: literatuur, architectuur en podiumkunsten. Het velletje met het thema literatuur behandelt de invloeden van de historische banden tussen beide landen op de literatuur. Op het vel met het thema architectuur, komt de wederzijdse beïnvloeding van modernistische Nederlandse bouwwerken en gedecoreerde Indonesische tempels aan de orde. Het vel over de podiumkunsten staat in het teken van muziek en van Javaanse poppenspelen. Op de postzegels zelf staan zes hoofdpersonen afgebeeld die op deze drie gebieden een belangrijke rol in de relatie tussen Nederland en Indonesië hebben gespeeld.

Terugbladeren in de tijd

Het stond voor ontwerpster Renate Boere vanaf het begin al vast dat de postzegels een gelaagde indeling zouden krijgen: een theaterachtige omgeving met een podium, een doek en een backstage. Het podium is weggelegd voor de hoofdpersonen op de postzegels. “Het zijn immers vaak individuen die voor de kruisbestuiving zorgen; personen die in beide culturen verankerd zijn of zich er juist tussen in bevinden. ”

Verkrijgbaarheid

De postzegelvellen architectuur, literatuur en podiumkunsten bevatten zes verschillende postzegels met de waardeaanduiding Wereld 1. De postzegels zijn vanaf 13 augustus verkrijgbaar bij Bruna vestigingen, de Collect Club in Groningen en online via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald. Naast het postzegelvel met 6 verschillende postzegels verschijnt er ook een postzegelmapje en een eerstedagenvelop*.
 
* een product van NVPH