PostNL introduceert de eerste Persoonlijke Postzegels voor de bestemmingen Europa en Wereld

Den Haag / Amstelveen – PostNL heeft vandaag de eerste Persoonlijke Postzegels voor de bestemmingen Europa en Wereld geïntroduceerd. Op de postzegels staan de felbegeerde Delftsblauwe KLM-huisjes afgebeeld. Ger Jacobs, commercieel directeur PostNL, heeft vandaag deze unieke postzegels overhandigd aan Harm Kreulen, directeur KLM Nederland. De overhandiging vond plaats bij de ‘Lane of KLM Houses’ op het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen. Persoonlijke Postzegels bestaan inmiddels al acht jaar, tot nu toe echter alleen met bestemming Nederland.

De Persoonlijke Postzegel geeft consumenten en bedrijven de mogelijkheid zelf postzegels te maken met eigen ontwerp. Post met bestemming Europa of buiten Europa ('Wereld') kan vanaf nu ook met een bijzondere Persoonlijke Postzegel verstuurd worden. Voor echte liefhebbers en verzamelaars brengt PostNL twee velletjes uit met de Delftsblauwe KLM-huisjes. Op de twee velletjes met elk tien postzegels staan replica’s van karakteristieke 17e-eeuwse Nederlandse monumenten afgebeeld. Op de Europa-postzegel staat het huis De Drie Haringen in Deventer (huisje 92). Op de Wereld-postzegel staat het Rembrandthuis in Amsterdam (huisje 48).

"De grote internationale bekendheid van onze nationale luchtvaartmaatschappij was doorslaggevend voor onze keuze. Bovendien zijn de afgebeelde miniatuurhuisjes van Delftsblauw porselein, net als postzegels, een gewild object voor verzamelaars." aldus Jacobs.

Elke postzegel bevat een speciale code, te scannen met de bijbehorende app, te downloaden op postnl.nl/apps, waarna allerlei achtergrondinformatie over beide Delftsblauwe huisjes van KLM via internet te bekijken is. Naast de twee postzegelvellen met 10 gelijke postzegels verschijnen er ook een postzegelmapje en een eerstedagenvelop*. Zelf ontwerpen en bestellen van Persoonlijke Postzegels voor Europa en Wereld is mogelijk vanaf 1 februari 2012 via persoonlijkepostzegel.nl. De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle Bruna verkooppunten, de Collect Club in Groningen en via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn voor frankering is onbepaald.

KLM-huisjes

Sinds de jaren vijftig schenkt KLM haar passagiers in de World Business Class tijdens intercontinentale vluchten een Delftsblauwe miniatuur van een typisch Hollands huis, gevuld met jenever. Elk miniatuur is gemaakt naar evenbeeld van een bestaand of ooit bestaand huis in Nederland. Verzamelaars kunnen via de app ‘KLM houses’ voor Android en iPhone alle 92 KLM-huisjes met leuke toepassingen beheren.