Beleef de seizoenen met het Seasons postzegelvel

Den Haag – PostNL brengt vandaag het postzegelvel ‘Beleef de Seizoenen’ uit. Met deze emissie besteedt PostNL aandacht aan het 20-jarig jubileum van het populaire tijdschrift Seasons. Het tijdschrift richt zich op lezers die van buitenleven houden.

Op de postzegels staan afbeeldingen van bloemen, bladeren en vruchten, gefotografeerd in verschillende seizoenen. Elke postzegel bevat een speciale code, te scannen met de bijbehorende app op een smartphone, waarna alle informatie over de activiteiten rondom het jubileum van Seasons te zien is. De app is gratis te downloaden via www.postnl.nl/apps.

Bloemen en planten van het seizoen

In de vormgeving van de postzegels is de stijl van het tijdschrift herkenbaar. Art director van Seasons, Bianca van der Veer: "Ik vond het een cadeau om een postzegel te mogen ontwerpen. Het is een bekroning op ons werk en een eer om te doen. Omdat Seasons echt een seizoensblad is, hebben we voor bloemen en planten gekozen als symbool voor de wisseling in jaargetijden. Bij de uiteindelijke selectie en de volgorde hebben we ons laten leiden door de kwaliteit en de kleuren van het beeld, maar ook naar het totaalplaatje. Bij Seasons komt het beeld op de eerste plaats, de grafische vormgeving en de typografie moeten ondersteunen en versterken. 'Less is more' is daarbij altijd onze leidraad."

Verkrijgbaarheid

De postzegels zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Bruna vestigingen, de Collect Club in Groningen en online via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald. Naast het postzegelvel met tien verschillende postzegels , verschijnen er ook twee postzegelmapjes en twee eerstedagenveloppen*.
 
* een product van NVPH