Postzegels sporen aan Amsterdam te bezoeken

Den Haag – Vandaag heeft PostNL de Europa- en Nederland-zegels 2012 met het thema ‘Visit’ uitgegeven. Deze postzegelvellen hebben als thema ‘het water van Amsterdam’ en sporen Europeanen aan om Amsterdam te bezoeken. Het postzegelvel voor bestemming binnen Nederland heet ‘Bezoek Amsterdam’ en het postzegelvel voor bestemmingen binnen Europa heet ‘Visit Amsterdam’.

Elk jaar organiseert PostEurop de ontwerpwedstrijd Europa Stamp Best Design Competition. Voor 2012 staat deze in het teken van ‘Visit’ en is de opdracht om postzegels te ontwerpen waardoor Europeanen worden verleid tot een bezoek aan een ander Europees land. PostNL heeft deze opdracht doorvertaald naar het thema ‘het water van Amsterdam’, wat symbool staat voor de positie en aantrekkingskracht van Nederland als waterland. Op de postzegels is te zien hoe de rijkdom en de stedenbouwkundige ontwikkeling van Amsterdam gedomineerd worden door de historische grachtengordel en de Amstel (Europa-zegels) en het IJ en het Oosterdok (Nederland-zegels).

Verkrijgbaarheid

De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna-winkels, de Collect Club in Groningen en online via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald. Naast de twee postzegelvellen, verschijnen er ook twee postzegelmapjes en twee eerstedagenveloppen*.

Voucher Het Grachtenhuis 

Bij de postzegelvellen zit een voucher die recht geeft op 10 procent korting in de museumwinkel van Het Grachtenhuis in Amsterdam. Dit museum aan de Herengracht heropent in maart 2012 na een verbouwing zijn deuren. Bezoekers kunnen in Het Grachtenhuis de geschiedenis van de 17e-eeuwse Amsterdamse grachtengordel beleven met behulp van een interactieve multimediale tentoonstelling.

De ontwerper

“Amsterdam is mijn stad”, zegt grafisch ontwerper Michaël Snitker, die vanuit zijn studio uitzicht heeft op het water van het Singel. Michaël Snitker is een in Amsterdam gevestigde grafisch ontwerper. Hij werkt voornamelijk voor opdrachtgevers uit de culturele sector. Daarnaast realiseert en ontwerpt hij op eigen initiatief publicaties in directe samenwerking met uitgevers, architecten, kunstenaars en schrijvers.
 
* een product van NVPH