Postzegel 125 jaar Leger des Heils stimuleert het geven van complimenten

Den Haag – Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van het Leger des Heils heeft PostNL een speciaal postzegelvel uitgebracht. Arno van Bijnen, directeur Retail & Consumentenmarkt van PostNL overhandigde het postzegelvel aan commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils voor Nederland en Tsjechië. De overhandiging vond vandaag, 1 maart, plaats op het Plein in Den Haag, dat in het teken stond van dit jubileum en van de Nationale Complimentendag.

Het Leger des Heils wil graag dat de jubileumpostzegel ingezet wordt om waardering uit te spreken en mensen een goed gevoel te geven. Commissioner Hans van Vliet riep tijdens de bijeenkomst iedereen op om complimenten te geven. De eerste postzegel werd op het Plein op een, speciaal voor deze gelegenheid gemaakte, grote complimentenkaart geplakt door Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, PvdA-kamerlid Ronald Plasterk en Anouchka van Miltenburg, VVD-kamerlid.
 
Deze complimentenkaart is bestemd voor medewerkers van hulpverleningsdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. Maar natuurlijk ook aan anderen die een compliment verdienen. Het Leger des Heils heeft deze complimentenkaart in de vorm van ansichtkaarten, voorzien van de jubileumzegel, uitgedeeld aan alle aanwezigen.
 
Het postzegelvel Leger des Heils 2012 bestaat uit tien identieke postzegels, met een velrand met daarop verschillende afbeeldingen van het werk van het Leger des Heils. Op de postzegel zelf zien we een foto van een heilsoldaat die een kom soep aan een dakloze heeft gegeven: een tijdloos en direct herkenbaar beeld van de hulp die het Leger des Heils biedt. De kop van het postzegelvel toont de logo's van het Leger des Heils en PostNL. Daartussen staat de jubileumslogan van ‘Het Leger’: Doen wat we geloven, al 125 jaar.
 
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna vestigingen, de Collect Club in Groningen en online via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald. Naast het postzegelvel met 10 dezelfde postzegels verschijnen er ook een postzegelmapje en een eerstedagenvelop*.
 
* een product van NVPH