60 jaar Madurodam op een postzegelvel

Den Haag – PostNL presenteert vandaag het postzegelvel 60 jaar Madurodam. Elk van de tien postzegels laat een ander tafereel van Madurodam zien; een van de bekendste dagattracties van Nederland.

In 1952 werd Madurodam geopend. Dit jaar onderging Madurodam een ingrijpende verbouwing. Het park is actiever en informatiever geworden om ook op de lange termijn voor jong en oud een aantrekkelijke attractie te blijven.
 
Het postzegelvel Madurodam, ontworpen door het collectief van LUST uit Den Haag, laat op elk van de tien postzegels een ander verhaal uit Madurodam zien. De foto’s zijn niet in Madurodam zelf gemaakt, maar op de oorspronkelijke locatie. Met toepassing van de tilt-shift-techniek ziet elk tafereel er echter uit alsof het een maquette betreft. Vier van de beelden zijn op die manier gefotografeerd, de andere zes zijn zo in de computer bewerkt. Door deze techniek wordt de kijker als het ware het beeld in getrokken.
 
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna-winkels, Collect Club in Groningen, online via www.collectclub.nl, en bij de shop van Madurodam. De geldigheidstermijn is onbepaald. Naast het postzegelvel met 10 verschillende postzegels verschijnen er ook twee postzegelmapjes en twee eerstedagenveloppen*.
 
* een product van NVPH