Nieuwe Decemberzegels geïnspireerd op traditionele breipatronen

Den Haag – December is traditiegetrouw een maand om aan elkaar te denken en te laten weten dat je om elkaar geeft. De meeste mensen doen dat via een kerst- of nieuwjaarskaartje. Logisch, want een kaartje blijft je bij. Het is persoonlijk, tastbaar, het is leuk om aan je dierbaren te versturen en je kunt het neerzetten of ophangen. Elk jaar brengt PostNL nieuwe Decemberzegels uit waarmee consumenten en bedrijven elkaar tegen een voordelig tarief kerst- en nieuwjaarskaarten kunnen sturen. Het eerste velletje met Decemberzegels 2012 is vandaag op de Margriet Winterfair overhandigd aan zanger Xander de Buisonjé, die binnenkort ter ere van Kerst een speciale kerstsingle zal uitbrengen. Xander postte tegelijk op de fair de allereerste kerstkaart van dit jaar in de brievenbus op de stand van PostNL.

Het Decemberzegelvel is voorzien van 20 postzegels met 10 verschillende illustraties. De grafische weergave en de kleuren van deze illustraties zijn geïnspireerd op de traditionele breipatronen die worden gebruikt op klassieke Noorse truien. In de breipatronen zijn bekende kerstonderwerpen verwerkt, zoals kerstbomen, kerstkaarsen, rendieren, kerstmannen, kerstengeltjes, kerststerren en kerstballen.
 
De velletjes met 20 Decemberzegels kosten € 8,00 per stuk. Bij aankoop van 3 velletjes krijgt de klant de Thuisagenda 2013 cadeau. De Decemberzegels en de Thuisagenda zijn net als vorig jaar ontwikkeld door de makers van het magazine Flow.
 
Astrid van der Hulst van het creatief team van Flow: "We waren blij verrast toen we dit jaar de vraag van PostNL kregen of we opnieuw de Decemberzegels en de Thuisagenda wilden ontwerpen. Twee jaar achtereen is voor zover ik weet niet eerder voorgekomen. In Flow besteden we er daarom regelmatig aandacht aan. Bij het brainstormen over de mogelijkheden voor de Decemberzegels hebben we uit de verschillende voorstellen eensgezind gekozen voor de Noorse breipatronen als thema. Breien is hot, het past bij de herwaardering van zelf weer dingen maken, in plaats van kopen en massaproductie. Mensen waarderen authenticiteit, iets dat zelf gemaakt is en waar wat uurtjes aandacht, geploeter en liefde in is gestopt".
 
De postzegels zijn vanaf 20 november, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de PostNL Postkantoren, online via Postkantoor.nl en voor de postverzamelaars ook via de Collect Club in Groningen. De zegels zijn voorzien van de frankering “December”en geldig gedurende de kerstperiode voor post van 0-50 gram binnen Nederland. In 2012 loopt de kerstperiode van 20 november 2012 t/m 6 januari 2013. Meer informatie kunt u vinden op postnl.nl. Naast een postzegelvel van twintig postzegels op basis van tien verschillende postzegelontwerpen verschijnt er een postzegelmapje en twee eerstedagenveloppen.