Koninklijke PostNL bezorgt 1,3 miljoen T-shirts voor Koningsspelen

Den Haag – PostNL Pakketten bezorgt in de aanloop naar de Koningsspelen van 26 april zo'n 6.500 feestpakketten en ruim 1,3 miljoen T-shirts aan alle deelnemende basisscholen. Ook bezorgt PostNL de certificaten die deze scholen ontvangen. Het transport van de pakketten is goed voor ruim 20 vrachtwagens vol.

De organisatie van de Koningsspelen is in handen van een speciaal comité onder leiding van Richard Krajicek. "Om de dag extra feestelijk te maken leek het ons leuk alle kinderen te voorzien van een uniek T-shirt. Pantar Amsterdam, een organisatie gespecialiseerd in sociale werkvoorziening, pakt ze allemaal apart in en PostNL zorgt ervoor dat alle scholen bijtijds in het bezit zijn van deze Koninklijke sportshirts", aldus Richard Krajieck.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: "De Koningsspelen passen prima bij onze eigen kinderprogramma’s. Kinderen is één van de centrale thema’s bij PostNL. Je ziet dat terug in onze samenwerking met de Verenigde Naties voor het schoolvoedselprogramma in Malawi, waarbij onze medewerkers vorig jaar geld hebben ingezameld voor bijna vier miljoen maaltijden voor kinderen in Malawi. Ook trekken ieder jaar zo’n driehonderd enthousiaste vrijwilligers van PostNL het land in om kinderen spelenderwijs bewust te maken van onderwerpen als armoede, honger en klimaatverandering."