Postzegels ter ere van 125-jarig bestaan KNZB uitgereikt aan oud- Olympisch kampioen Ada Kok

Eindhoven – PostNL geeft ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de KNZB een speciale set postzegels uit. De postzegels beelden verschillende elementen uit de zwemwereld uit. Arjan Jochems, marketingmanager Consumentenmarkt van Post NL overhandigde vandaag tijdens de World Cup in Eindhoven de postzegels aan oud-zwemster Ada Kok, winnares van de gouden medaille op de 200 meter vlinderslag tijdens de Olympische Spelen van Mexico in 1968. De postzegels zijn vanaf 12 augustus te koop.

Op vijf postzegels staan afbeeldingen van zwemmers die recreatief of als wedstrijdsporter de verschillende zwemsporten beoefenen: schoonspringen, waterpolo, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen (verbeeld in het water en op het startblok). De andere vijf postzegels tonen typische zwembadtaferelen zoals het effect van een duik, het klaarstaan op een hoge duikplank en het krijgen van zwemles.

"Beweging en levendigheid, dat gevoel roept het zwembad bij mij op. En plezier, het weerkaatsen van stemmen, het steeds veranderen van kleuren, de gelaagdheid die ontstaat door het bewegen van zwemmers in golvend water, het spel en het voortdurend schitterende licht op water en tegels. Die emotie wilde ik met het ontwerp voor deze KNZB-postzegels overbrengen", aldus de Rotterdamse ontwerpster Katja Hilberg.

Arjan Jochems was supertrots de postzegels te kunnen overhandigen aan Ada Kok: "Ze heeft niet alleen veel medailles gehaald, maar is ook nog eens 3 keer sportvrouw van het jaar geworden". Ada Kok vond het een grote eer de speciale postzegels te ontvangen. In het bijzijn van vele gasten feliciteerde ze de KNZB met het jubileum. "We kijken terug op een veel mooie zwemmomenten en op deze fantastische World Cup. De KNZB verdient een warm applaus".

Verkrijgbaarheid

De nieuwe zegels zijn vanaf 12 augustus 2013, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en online via www.collectclub.nl. Naast het postzegelvel met tien verschillende postzegels, verschijnen er ook twee postzegelmapjes en twee eerste dagenveloppen.

De postzegels hebben een geldigheid voor onbepaalde tijd en een waarde-aanduiding van 1. Hiermee zijn ze geschikt voor bestemmingen binnen Nederland.

2013-08-09 KNVB Jubileumpostzegels Ada Kok

2013-08-09 KNVB Jubileumpostzegelvel