PostNL maakt opbrengst uit verkoop deel van belang in TNT Express bekend; opbrengst zal worden aangewend om zijn schuld te reduceren

Den Haag – PostNL maakt opbrengst van € 507 miljoen uit de verkoop van een deel van zijn gewone aandelen TNT Express bekend (de 'Transactie').

PostNL maakt bekend dat de verkoop van een deel van zijn belang in TNT Express is geprijsd op een aanbiedingsprijs van € 6,20 per aandeel. De bruto-opbrengst in contanten bedraagt € 507 miljoen. De gedeeltelijke verkoop heeft plaatsgevonden via een onderhandse plaatsing van 81.743.614 gewone aandelen in TNT Express (circa 15 % van het uitstaande aandelenkapitaal van TNT Express) bij institutionele beleggers.

De opbrengst van de Transactie zal, zoals eerder is gecommuniceerd, worden aangewend om de balans van PostNL te versterken door een reductie van de uitstaande schuld.

Na afronding van de Transactie zal het overblijvende belang van Post NL in TNT Express 80.386.421 gewone aandelen bedragen, zijnde circa 14,8% van het uitstaande aandelenkapitaal van TNT Express.

Deutsche Bank AG, London Branch en Goldman Sachs International hebben gezamenlijk opgetreden als Joint Bookrunners. ING en Rabobank International hebben opgetreden als Co-Lead Managers.

BofA Merrill Lynch, optredend via Merrill Lynch International, treedt op als financieel adviseur voor PostNL bij de Transactie.

Dit bericht mag niet worden gepubliceerd in, of verspreid in of naar de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan, of in of naar enige andere jurisdictie waar de verspreiding niet geoorloofd is. Dit bericht is niet een aanbod tot verkoop van effecten, of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot koop van effecten (de "Aandelen") van TNT Express N.V. (de "Vennootschap") in de Verenigde Staten of enige andere jurisdictie.

De Aandelen in de Vennootschap mogen niet worden aangeboden, of verkocht in de Verenigde Staten zonder een toepasselijke vrijstelling van registratie op grond van de US Securities Act 1933 (de "Securities Act"). De Aandelen in de Vennootschap zijn niet, en zullen niet worden geregistreerd op grond van de Securities Act.