Duizenden postbezorgers klaar voor miljoenen kerstkaarten

Prinses Beatrix ontvangt eerste kerstkaarten op Huis ten Bosch

Den Haag – PostNL is volledig ingericht om de verwachte 145 miljoen kerstkaarten in de komende weken te verwerken en te bezorgen. Prinses Beatrix ontving vanmorgen op Huis ten Bosch haar eerste kerstkaarten. Postbezorger Tycho Verwayen overhandigde met blijdschap een stapel met divers gekleurde kerstkaarten aan de marechaussee.

Traditie

Naast prinses Beatrix zullen miljoenen Nederlanders dit jaar weer kerstkaarten ontvangen. De digitalisering ten spijt, houden Nederlanders massaal vast aan de traditie van het versturen van handgeschreven persoonlijke kerstkaarten. De verwachting is dat in Nederland 90% van de huishoudens dit jaar weer kerstkaarten verstuurt, met een gemiddelde van 37 kaarten per gezin. Op de drukste dag van het jaar halen we rond 16,7 miljoen poststukken uit de brievenbussen. In de bijgevoegde infographic staan de feiten en cijfers over de rol van kerstkaart en de komende kerstperiode bij PostNL.

Persoonlijke kerstkaart

Ook postbezorger Tycho Verwayen vindt het bijzonder dat hij direct al zo veel kerstkaarten mag bezorgen bij prinses Beatrix. "Het ontvangen van persoonlijke kaarten, zeker tijdens kerst, maakt mensen blij. Naast je familie en vrienden is het extra leuk om bijzondere personen – zoals prinses Beatrix – te verrassen met een kaartje. Als postbezorgers staan we weer klaar om de kerstwensen in Nederland te bezorgen."

2013-12-09 Bezorgen kerstkaarten 2013

2013-12-09 Overzicht kerstdrukte 2013