PostNL presenteert speciale Sinterklaaspostzegels met kruidnotengeur

Kleurrijke postzegels ontworpen door Max Kisman

Den Haag – Postzegels die het echte Sinterklaasfeest uitstralen. Dat zijn de postzegels die Max Kisman ontworpen heeft ter ere van het Nederlandse kinderfeest. Door over de postzegels te wrijven, komt de geur van kruidnoten vrij. Post in de Sinterklaasperiode en brieven aan Sinterklaas krijgen een speciaal tintje met de Sinterklaaspostzegels.

Het postzegelvelletje bestaat uit tien postzegels met vijf illustraties die het klassieke Sinterklaasverhaal vertellen, zoals Sinterklaas te paard en de maan die door de bomen schijnt. De typische beeldtaal van Max Kisman, vrolijke tekeningen in heldere kleuren, geeft de postzegels de Sinterklaassfeer mee. De kruidnotengeur maakt de beleving compleet.

Vrolijkheid in kleuren en letters

Ontwerper Kisman heeft er bewust voor gekozen om het vrolijke karakter van het feest te benadrukken, waarbij de Sinterklaasliedjes niet mogen ontbreken. Kisman heeft speciaal voor dit postzegelvel letters ontworpen van muzieknoten. "Ik heb er extra dynamiek aan toegevoegd door de letters te laten dansen, dat geeft een apart ritme aan de postzegels. Het zijn dan ook echt postzegels van deze tijd geworden met pictogrammen die in één keer herkenbaar zijn."

Kisman ontwierp eerder onder andere de Kinderpostzegels van 2007, de Decemberzegels van 1994 en de Rode Kruis-postzegel van 1987.

Brief aan Sinterklaas

Vanaf vandaag kunnen kinderen hun tekeningen, verlanglijstjes en spannende verhalen weer sturen aan Sinterklaas. Het secretariaat van Sinterklaas, Sinterklaashof, ontvangt jaarlijks ongeveer 10.000 brieven. Alle schrijvertjes krijgen een persoonlijk bericht terug van Sinterklaas. Dit jaar kunnen kinderen hun brief of kaart extra laten opvallen met de speciale Sinterklaaspostzegel. De post voor Sinterklaas kan naar: Sinterklaashof, postbus 368, 5670 AJ Nuenen.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf 4 november verkrijgbaar bij de Bruna en via www.collectclub.nl

Bij aankoop van een vel Sinterklaaspostzegel bij de Bruna ontvangt de klant een kaartje geadresseerd aan Sinterklaas, ook ontworpen door Max Kisman.

De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald. Op de postzegels staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland.

Naast het postzegelvel verschijnt er een postzegelmapje en een eerstedagenvelop*.

*Een product van de NVPH

2013-11-01 Postzegelvel Sinterklaas