Bij 1 op de 10 Vlaamse gezinnen worden kerstcadeaus via PostNL België bezorgd

22 december 2014 – Afgelopen week hebben de pakketbezorgers van PostNL meer dan 250.000 pakketten uitgeleverd in België. Steeds vaker worden de decemberaankopen online gedaan en wordt het alle hens aan dek om de pakjes voor de feestdagen te leveren. Op dit moment draaien de pakketbezorgers en de Belgische sorteercentra van PostNL op volle toeren. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om de extra pakketten in de eindejaarperiode goed en snel af te leveren.

"De eerste weken van december vertoonden een groei van bijna 40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de komende dagen verwachten we nog eens 50% extra pakketten." zegt sales manager Steven Taeleman. Voor PostNL - de logistieke speler bij uitstek voor internationale verzending van onder meer pakketten – betekenen deze cijfers een verdubbeling van de bezorgaantallen in België ten opzichte van 2 jaar geleden. Steven Taeleman: "Meer dan 250.000 pakketten betekent dat we nu dus – op amper 2 jaar tijd - bij 1 op de 10 Vlaamse gezinnen aanbellen om een pakje af te leveren." 

"PostNL is sinds 2012 actief op de Belgische markt en we zijn blij dat onze pakketbezorgers op steeds meer adressen mogen stoppen. Ook meer en meer Belgische webshops doen een beroep op PostNL voor het laten leveren van hun pakketten." gaat sales manager Steven Taeleman verder. Het succes van PostNL in België sluit aan bij de groei van e-commerce met ruim 25% in 2013, maar wordt nog versterkt door partnerships die PostNL heeft met populaire webshops zoals bol.com, Body& Fit, Wijnvoordeel en Zooplus. 

Om de Belgische consument zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen, werkt PostNL met 4 sorteercentra verspreid over Vlaanderen: Wilrijk, Vilvoorde, Roeselare en Sint Truiden. Tijdens de topdrukte van het eindejaar worden voor het sorteren van de pakketten 50% meer medewerkers aangetrokken. “Driehonderd chauffeurs staan in voor de leveringen van de pakketten. Hierdoor kan de consument nog tot ‘s avonds bestellen en zijn pakket toch al de volgende dag ontvangen. Deze service bieden we 6 dagen per week. Bovendien heeft de klant een perfect zicht op zijn levering via het Track & Trace systeem op onze website." Ga naar www.postnl.be/pakketten.

2014-12-22 This week, PostNL will deliver parcels to 1 in 10 households in Flanders