Nederland schrijft het liefst een kerstkaart aan Humberto Tan en Ilse de Lange

Acht op de tien Nederlanders verstuurt kerstkaarten

Den Haag, 9 december 2014 – 84% van de Nederlanders verstuurt dit jaar kerstkaarten. Voor veel mensen blijft een kerstkaart bij kerst horen. Ontvangers worden vooral blij van een onverwachte kerstkaart (85%) en van een kerstkaart met een persoonlijke boodschap (83%). Dat blijkt uit onderzoek van Direct Research in opdracht van PostNL. Uit dit onderzoek blijkt ook dat Nederlanders het liefst een kerstkaart aan presentator Humberto Tan (11%) en zangeres Ilse de Lange (10%) versturen.

Populairste bekende Nederlander met kerst

Bijna een kwart van de respondenten zou als blijk van waardering een kerstkaart sturen naar Humberto Tan en Ilse de Lange. Daarnaast zou 20% met een kerstkaart deze bekende Nederlanders een vooruitblik of advies voor 2015 geven.

Persoonlijke aandacht

PostNL-directeur Barry Husman (Consumentenmarkt) begrijpt heel goed dat Humberto Tan, Ilse de Lange en ook Guus Meeuwis in de top 3 staan van BN‘ers aan wie de Nederlander het liefst een kerstkaart stuurt. “Het past in de huidige tijdsgeest waarin we op zoek zijn naar echtheid en menselijk contact. Dit zijn persoonlijkheden die warmte uitstralen en altijd zichzelf zijn gebleven. Dat past bij het schrijven van een kerstkaartje en de oprechte aandacht die je daarmee aan iemand geeft. Een kerstkaart blijft het mooiste cadeautje met kerst.”

Eerste kerstkaarten

Postbezorger Gerda Kuipers is blij dat de kerstperiode van PostNL weer van start is gegaan. “Dit is voor ons een speciale tijd. Een tijd van hard werken en vele miljoenen mensen in Nederland blij maken met kerst- en nieuwjaarswensen.”

2014-12-05 Humberto Tan and Ilse de Lange tops Dutch people’s Christmas card list