Menu

PostNL doet alle zelfstandige pakketbezorgers een aanbod

Den Haag, 13 juli 2015 - PostNL doet vandaag alle zelfstandige pakketbezorgers een aanbod om in dienst te komen of om als ondernemer meer te verdienen dan op dit moment. PostNL houdt rekening met een financiële impact van de maatregelen van 15 tot 20 miljoen euro op jaarbasis.

Het aanbod is afgelopen tijd besproken met FNV. Dit heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat dat afgelopen zondag in drie bijeenkomsten is voorgelegd door FNV aan zelfstandige pakketbezorgers. De aanwezigen stemden tijdens twee bijeenkomsten voor en bij één bijeenkomst tegen het aanbod. Per saldo is het aanbod door de aanwezigen niet geaccepteerd. De opkomst was beperkt. PostNL is van mening dat het bereikte onderhandelingsresultaat een goed aanbod is. De komende periode gaat PostNL hierover met de zelfstandige pakketbezorgers in gesprek. 

YYme Pasma (directeur Pakketten Benelux): ‘Met dit aanbod zet PostNL een belangrijke stap richting een sociaal én concurrerend bezorgmodel. Ook in de pakkettenmarkt is het aanbod grensverleggend. Bovendien geeft het duidelijkheid voor al onze pakketbezorgers.’ 

Het belangrijkste onderdeel uit het aanbod is dat de zelfstandige pakketbezorger met een volledige vervoersovereenkomst met PostNL Pakketten een keuze kan maken uit: 

  1. Het aangaan van een arbeidsovereenkomst met PostNL. Dit wordt een arbeidsovereenkomst: - zonder proefperiode - voor onbepaalde tijd - met alle arbeidsvoorwaarden van de CAO van PostNL.
  2. Zelfstandige pakketbezorger blijven, waarbij de vergoedingen worden verhoogd met circa 10%. 
Door dit aanbod is er geen verschil meer in kosten tussen zelfstandige pakketbezorgers en eigen medewerkers.