Menu

Vandaag besteld, vandaag in huis met PostNL

Primeur voor Sint; online winkelen nu nog gemakkelijker

Den Haag, 17 november 2015 - Vanaf 16 november introduceert PostNL landelijk de dienst ‘Dezelfde dag bezorgd’.

Met ‘Dezelfde dag bezorgd’ hebben consumenten een bestelling, voor 12 uur besteld, dezelfde dag in huis. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag en bestellingen worden geleverd tussen 18.00 – 21.30 uur.

PostNL start deze nieuwe bezorgoptie met negen webshops en wil deze dienstverlening in de toekomst met meerdere partijen gaan uitbreiden. Webwinkeliers verwachten dat hun klanten grote behoefte hebben aan deze nieuwe bezorgmogelijkheid. Consumenten willen vooral elektronica, gadgets, levensmiddelen en wijn graag dezelfde dag al in huis hebben. ‘Dezelfde dag bezorgd’ is dan een aantrekkelijke optie. Afhankelijk van de webshop betaalt de consument hiervoor een kleine vergoeding. PostNL start de dienst vlak voor de feestdagen, zodat ook de verlate Sint of drukke Kerstman zijn cadeautjes dezelfde avond nog kan bezorgen.

‘Dezelfde dag bezorgd’ is een van de bezorgdiensten die de afgelopen tijd is ontwikkeld om samen met de retailers goed te kunnen inspelen op de wensen van de consument. Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur PostNL Pakketten & Logistiek Benelux licht toe: ’We bedenken continu nieuwe oplossingen om tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Voorbeelden daarvan zijn ‘Dezelfde dag bezorgd’ en ook de uitbreiding van avondbezorging van twee naar vijf dagen per week. Consumenten kunnen dus nu voortaan vijf avonden in de week pakketten ontvangen. Daarnaast ontwikkelen we een netwerk om levensmiddelen en versproducten te bezorgen’. Eerder introduceerde PostNL bezorging op zondag, bezorging in pakketautomaten en bezorging in door de consument gekozen tijdvakken.

Webshops die 16 november starten met ‘Dezelfde dag bezorgd’ zijn: Fonq, Alternate, wijnvoordeel.nl, wijnbeurs.nl, Scheer & Foppen, cameranu.nl, EDC Internet, Kookwinkel Oldenhof, belsimpel.nl.