Menu

PostNL vervangt 400 dieselbestelwagens door schonere groen-gas-bestelwagens

Den Haag, 4 oktober 2016 - Eind 2017 rijdt een op de drie PostNL bestelwagens op groen gas. In de komende maanden vervangt PostNL 400 dieselauto’s door ruim 400 bestelwagens die op groen gas rijden. De groen-gas auto’s hebben vrijwel geen Co2 uitstoot en een zeer lage fijnstof uitstoot. PostNL is het eerste logistieke bedrijf in Nederland dat op deze schaal investeert in dit soort bestelwagens.

Vervanging

‘Op het moment dat een dieselwagen aan vervanging toe is, vervangen we die door een op groen gas. Samen met de ruim 140 groene bestelwagens die al rondrijden komt het totaal op minimaal 550 auto’s’, aldus Albert Rodenboog, directielid en voorzitter van de duurzaamheidscouncil van PostNL. Een op de vijf groen-gas auto’s in Nederland is straks een PostNL-auto.

Natuurlijk PostNL

Het aanschaffen van de bestelwagens past in de aanpak van PostNL om steeds groener te bezorgen. PostNL zet doorlopend stappen om het bedrijf duurzamer te maken. Onder de noemer Natuurlijk PostNL vervangt het bedrijf auto’s en plaatst zonnepanelen op de daken van de pakkettensorteercentra. Bestelwagens rijden de meest slimme routes voor de bezorging. En wagens zijn optimaal beladen zodat zo min mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd.