Terug naar home
Terug naar home

Mountainbiketeam Bart Brentjens op weg naar Tokyo met PostNL als nieuwe sponsor naast CST en Bafang

Nieuw teamlogo en outfit gepresenteerd in Den Haag

Den Haag, 17 januari 2020 – Op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag presenteerde Bart Brentjens vandaag zijn plan voor het olympisch jaar 2020, met daarbij ook het nieuwe logo en tenue van zijn mountainbiketeam. Aanleiding voor de presentatie is het sponsorschap van PostNL: naast CST en Bafang prijkt nu ook de naam PostNL op de kleding van het succesvolle sportteam. PostNL neemt het sponsorschap over van Sandd.

Road to Tokyo 

“We zijn er erg trots op dat we PostNL als sponsor van ons team kunnen verwelkomen”, vertelde teammanager Bart Brentjens. De fiets is voor PostNL net zo onmisbaar als voor ons: we gebruiken de fiets allebei om ons doel te bereiken. Voor ons team is dat doel onder meer een medaille tijdens de Olympische Spelen in Tokyo later dit jaar. Onze rijders Anne Tauber (Nederland) en Yana Belomoina (Oekraïne) hebben zich al gekwalificeerd, de andere rijders strijden nog tot eind mei voor kwalificatie. Het vertrouwen en enthousiasme van PostNL geeft ons positieve energie op ons pad naar Tokyo.” 

Goede match 

Brentjens overhandigde het eerste exemplaar van het nieuwe teamshirt aan Resi Becker, directeur Mail NL van PostNL. Becker: “Door de overname van Sandd neemt PostNL vanaf 2020 ook het sponsorschap van het mountainbiketeam van Bart Brentjens over. We zijn er trots op om dit team, onder leiding van de allereerste winnaar van de olympische gouden medaille ooit in deze snel groeiende sport, te gaan ondersteunen. De fiets is heel belangrijk voor PostNL: onze collega’s gebruiken al meer dan een eeuw de fiets om post en nu ook pakketten te bezorgen. Dankzij de snelle opkomst van de e-bike en de e-cargobike wordt de fiets ook steeds belangrijker in ons bezorgmodel, dat daarmee ook steeds duurzamer wordt.” 

7 renners 

De nieuwe officiële naam van het team luidt nu CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Dit team behoort al jaren tot de internationale top van het mountainbiken en bestaat momenteel uit 7 rijders: Yana Belomoina (Oekraïne), Anne Tauber (Nederland), Mariske Strauss (Zuid-Afrika), Sebastian Fini Carstensen (Denemarken), Martins Blums (Letland), David Nordemann (Nederland) en Kjell van den Boogert (Nederland, e-mountainbike). Nederlands kampioen Anne Tauber en David Nordemann waren vandaag in het nieuwe tenue aanwezig.

Mountainbiketeam Bart Brentjens op weg naar Tokyo met PostNL als nieuwe sponsor naast CST en Bafang