Menu

Accountmanager New Business

 • Sales
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Zoek je een echt uitdagende salesfunctie? Ben je een no-nonsense verkooptalent dat graag wil werken aan de groei van het fulfilment marktcluster van PostNL Logistic Solutions? Dan is dit de functie voor jou!

Uitdagingen

Over PostNL Logistic Solutions

PostNL Pakketten en Logistiek is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen ruim 700.000 pakketten per dag. PostNL is de grootste particuliere werkgever van Nederland. Het enthousiasme en de energie van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes en onze leidende positie in de markt. Zakelijk en maatschappelijk zoeken we continu naar nieuwe kansen.

 

Daarom bieden wij een afwisselende loopbaan aan medewerkers die, grenzen verleggen, kansen grijpen en hun visie delen, mét de mogelijkheid om door te groeien. De divisie Logistic Solutions van PostNL Pakketten & Logistiek bestaat uit een aantal snel groeiende en ambitieuze business Lines (o.a. Extra@Home,  Fulfilment, Valid Express, Mikropakket en Cargo). Daarnaast hebben we een aantal nieuwe proposities die voor new business zorgen, zoals Flora@Home en Healthcare. Wij bieden de  logistieke flexibiliteit die voor een bedrijf nodig is om verder te groeien.

Je verantwoordelijkheden

De uitdaging van de Accountmanager New Business bij PostNL Fulfilment

Als Accountmanager binnen het Fulfilment cluster ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en het uitbreiden van middel tot grote (regio) klanten voor het PostNL Fulfilment bedrijf in Houten. Je draagt daarmee bij aan het realiseren van de ambitieuze omzetdoelstellingen van dit marktsegment. Als je het leuk vindt om new business te scoren voor een groeiend onderdeel van PostNL dan is deze vacature voor jou!  Omdat het een relatief klein en zelfstandig onderdeel betreft zal je ook leidend zijn samen met je commerciële collega’s van PostNL Fulfilment voor het ontwikkelen van de propositie van het bedrijf. Met welke diensten gaan we in de markt steeds verder winnen?!

 

Jouw werkzaamheden bestaan  onder andere het acquireren van nieuwe accounts passend bij het Fulfilment profiel waar PostNL Fulfilment zich op richt. Denk hierbij aan middelgrote webshops die afgehandeld kunnen worden in het gerobotiseerde autostore pick-systeem. Je identificeert nieuwe kansen, ontwikkelt de juiste waardevoorstellen en onderhandelt tarieven en voorwaarden met de klant. Na de implementatie en bij een stabiele operatie draag je de klant over aan een Accountmanager Relatiebeheer.

De Accountmanager New Business die wij zoeken is ondernemend en resultaatgericht. Je zet kansen om in business, leidt en/of faciliteert de contractonderhandelingen, adviseert de klant, bewaakt vervolgens de gemaakte afspraken en daarnaast ben je ook een prettige sparringpartner voor je klanten en de interne PostNL Fulfilment organisatie. In deze positie rapporteer je aan de Commercieel Directeur van PostNL Logistic Solutions

Wat breng jij mee?

Jouw profiel

Je bent bekend met de Nederlandse e-commerce markt. Je bent een onverzettelijke doorzetter in het benaderen van nieuwe klanten op een consultative selling wijze. De DMU’s waar je mee te maken krijgt, zullen bestaan uit voornamelijk directeuren en eigenaren. Na het binnenhalen van een nieuwe klant, zorg je ervoor dat deze naar tevredenheid wordt geïmplementeerd, waarna je de klant overdraagt aan de relatiebeheer accountmanager.

Je bent breed commercieel geïnteresseerd. Je wordt geïnspireerd door het mee te kunnen denken, mee te kunnen werken en mee te kunnen bouwen aan de commerciële slagkracht en het succes van Logistic Solutions. Je neemt kennis mee en bouwt kennis op aangaande best practices op commercieel vlak.

 

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met aantoonbare ervaring in de logistiek;
 • Kennis van commerciële processen;
 • Werkervaring 3-7 jaar.

Wat bieden wij jou?

Wat biedt PostNL

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal 10 functie op basis van de CAO voor PostNL, van € 3.419,47 tot max € 4.712,00 op basis van een 39,25 urige werkweek (afhankelijk van je werkervaring)
 • Indeling binnen de schaal is afhankelijk van relevante ervaringsjaren.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke