Menu

Vacature Acquisitie Manager Retail

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Sales
 • Professional
 • Geplaatst op 19-11-2020
Zorgen voor de uitbreiding van ons Retailnetwerk. Daarvoor heb je een sterk ontwikkelde commerciële drive en zeer goede communicatieve vaardigheden nodig. Weten wat er in de Retailmarkt speelt is cruciaal.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Acquisitie Manager ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie van ons Retailnetwerk wat betreft touchpoints consumenten in de breedste zin van het woord. Hiervoor is nauwe samenwerking en afstemming met Account- en Retail Management nodig. Het doel van deze functie is de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe Retail vestigingen/accounts, inclusief vervanging van bestaande vestigingen ten behoeve van proces en project optimalisatie. Je zorgt voor voldoende Retail locaties (postkantoren, Business Points, postbuslocaties, post en pakket automaten en nieuw (te) ontwikkelde mogelijkheden) om de stijgende volumes af te kunnen handelen. Daarnaast draag je mede zorg voor de aantallen verkooppunten gesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit alles binnen de kaders van de afgesproken kanaalstrategie. Je bent ook mede verantwoordelijk voor vestigingen in België.

Bij escalaties werk je samen met 20 collega’s Retail Managers die verspreid zijn in het land. Een deel van je tijd ben je onderhandelingsgesprekken aan het voeren met o.a. gemeentes en panden eigenaren. Een voorbeeld van dagelijks werkzaamheden: activeren, onderhouden en bijhouden van contractrelatie (inclusief  o.a. voeren van gesprekken rondom contractbeëindiging, creditmanagement, onvoldoende kwaliteit/kwantiteit); initiëren en signaleren van kansen voor PostNL Retail (inclusief analyse voor kanalen en bestaande Retail locaties, rapportages en terugkoppelingen m.b.t. voortgang, markt ontwikkelingen, probleem (structurele) analyse).

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. In een veranderende markt waarin de consument een steeds grotere invloed heeft, denk je mee aan creatieve oplossingen om ons Retailnetwerk efficiënter te maken. De uitdaging is groot, omdat het pakkettenvolume in korte tijd met grote percentages stijgt.

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en 2 jaar vergelijkbare werkervaring met implementeren van nieuwe processen. 
 • Goede kennis van Retail in Nederland en bij voorkeur ook in België.
 • Kennis van workflow management applicaties en geautomatiseerde processen. Zoals SAP, Microsoft, Sales Force, Qlickview, Geodan en PowerBi.

Je bent een zelfstandig professional die weet kansen en bedreigingen te signaleren met verbetering als doel. Je bent flexibel, initiatiefrijk en assertief. Je hebt een sterk ontwikkeld commerciële verkoop- en onderhandelingsvaardigheden. Verder heb je overtuigingskracht en strategisch inzicht.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 3.700 en € 5.300 bruto per maand (schaal 11) bij 37 uur (32uur is bespreekbaar).
 • Zakelijk laptop en mobiele telefoon.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Standplaats: Den Haag.
 • Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Je werkt in een prettige, informele werkomgeving samen met een team van enthousiaste en ervaren collega’s. Bij Retail doen we elke dag ons uiterste best om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt, waarin het verbinden van on- en offline de grootste uitdaging is. Om hier onderdeel van uit te maken is een kans die je niet kan laten lopen. Kom helpen om ons Retailnetwerk toekomstproef te houden!

 

Interesse?

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je uit om te solliciteren met je CV en motivatie. Je kunt reageren tot 3 december 2020 voor 9 uur. Daarna nemen we contact met je op om de status van je sollicitatie te bespreken.  Een VOG en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

De video sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 december 2020. Mocht je niet beschikbaar zijn, laat ons graag weten.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!