Menu

Afstudeerstage bij Digitaal Aansluiten PostNL

 • Marketing
 • Hoofddorp
 • Stage
 • Stage

Ben jij commercieel opgeleid, heb je interesse in IT en wil jij graag afstuderen bij een van de grootste werkgevers van Nederland? Dan ben jij diegene die we zoeken!

Uitdagingen

Over PostNL
Wij zijn PostNL. Wij verbinden voor onze klanten de fysieke en online wereld. Zo verzorgen we de communicatie tussen mensen en bedrijven. Op een gemiddelde dag bezorgen we in heel Nederland 650.000 pakketten en 8 miljoen brieven. We bieden steeds meer nieuwe diensten door combinaties van slimme netwerken, digitale toepassingen en juiste communicatiekanalen. Hiermee willen we het dagelijkse leven voor onze klanten gemakkelijker maken. 
Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf beschikken we over het grootste en modernste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Daarnaast zijn we actief in Duitsland en Italië. Bij PostNL werken in totaal meer dan 44.000 mensen. In 2017 bedroeg onze omzet bijna € 3,5 miljard.

 

Over de afdeling

Digitaal Aansluiten is verantwoordelijk voor de technische link tussen de webwinkelier en het logistieke proces van PostNL. Dit begint al in de winkelwagen van de webwinkel waarbij wij faciliteren dat verschillende bezorgopties als ophalen bij PostNL locaties en avondbezorging getoond worden. Als de bestelling afgerond is, dan moet de zending voorbereid worden. Om dit snel en efficiënt in te regelen moet een webwinkelier een zending aanleveren met een PostNL label. Digitaal Aansluiten beheert alle kanalen waarmee dit mogelijk gemaakt wordt. Het team is ook eindverantwoordelijk voor het support van deze kanalen. Je gaat een team met 6 leden versterken die allemaal opereren op het snijvlak van marketing en IT.

 

De uitdaging als stagiair

Zakelijke klanten hebben steeds vaker de wens om PostNL applicaties naadloos in hun systemen te integreren. Voorheen was dit voornamelijk een IT-aangelegenheid, nu zien we dat er ook aandacht nodig is voor de behoeftes van gebruikers van deze applicaties.

 

PostNL heeft de afgelopen jaren hard gebouwd aan een ‘state of the art’ Application Programming Interface (API). Met dit voorkeurskanaal kunnen we snel en met hoge kwaliteit nieuwe innovaties en producten aanbieden aan onze zakelijke klanten. Tegelijkertijd is een significant deel van onze klanten nog gekoppeld via verouderde systemen waaraan operationele en commerciële nadelen hangen. We willen deze groep zo snel mogelijk over hebben op onze voorkeurskanalen. We willen ze hiertoe verleiden, niet dwingen. Als stagiair ga jij onderzoeken hoe we klanten kunnen overhalen om naar deze kanalen te gaan.

Je verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een kwalitatief onderzoek. Per kanaal willen we een aantal klanten uit verschillende segmenten spreken. De interviews moeten met de juiste personen in de Decision Making Unit zijn. Dat wil zeggen dat je gaat spreken met ontwikkelaars en IT-managers. Daar zal altijd een teamlid bij aanwezig zijn, zodat waar nodig verdieping in het interview aangebracht kan worden.

Je verwerkt de resultaten van de interviews in een onderzoeksverslag (eventueel genesteld in een strategisch marketingplan, mocht dat vanuit jouw studie een eis zijn). Op basis daarvan doe je een aanbeveling met als doel het bewegen van klanten naar onze voorkeurskanalen. De verwachting is dat onbevredigde functionele behoeften geïdentificeerd worden, maar procesmatige en communicatieve aanbevelingen zijn ook zeer welkom.

Wat breng jij mee?

 • Je bent HBO of WO student in de afstudeerfase.
 • Een commerciële afstudeerrichting, bedrijfskunde of IT management.
 • Affiniteit met IT.
 • In staat om snel complexe technische materie tot zich te nemen.
 • Je bent beschikbaar voor de duur van minimaal drie maanden.

Wat bieden wij jou?

 • PostNL biedt een leuke en informele werkomgeving.
 • Een dynamische organisatie die volop en altijd in beweging is.
 • Wij kennen een werkweek van 40 uur per week.
 • Een marktconforme stagevergoeding.
 • Standplaats: Eerste deel stage Hoofddorp, tweede deel Den Haag.
 • De Stagiairs PostNL (STAP) – voor en door stagiairs – geeft je stageperiode een extra dimensie. STAP-leden organiseren zelf activiteiten, met ondersteuning van Graduate Recruitment. Als lid van deze club maak je kennis met ons bedrijf en collega stagiairs.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Gesprek

  Je hebt een gesprek met je toekomstige manager.
 • 3. Stageovereenkomst

  Je ontvangt je stageovereenkomst per e-mail.
 • 4. Nieuwe baan

  Je ondertekent de overeenkomst digitaal. Welkom bij PostNL!

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0630807699 stuur een mail

Joyce van Oosterhout

Joyce van Oosterhout