Menu

Afstudeerstage bij PostNL Health

 • Logistiek
 • Hoofddorp
 • Stage
 • Stage

Ben jij dé gedreven verbinder met onderzoeksvaardigheden en passie voor de zorgmarkt? En wil je ervaring op doen binnen een klein en creatief team? PostNL Health biedt jou een stage in een jong en dynamisch team!

Uitdagingen

Over PostNL Pakketten & Logistiek
PostNL Logistic Solutions is de logistieke partner die haar klanten helpt in de transformatie en uitdagingen van hun supply chain met een compleet scala aan logistieke oplossingen. We bieden klanten integrale logistieke oplossingen, die voor een bedrijf nodig zijn om verder te groeien. Binnen deze divisie zijn negen business units samengebracht: Mikropakket (sterk beveiligd transport), PS Nachtdistributie (nachtbelevering), Cargo (palletdistributie), Extra@Home (distributie grote artikelen en services over de drempel), Fulfilment (warehousing en orderverwerking), Valid Express (koeriersdienst), Local Express (regionaal  (fiets)koerier),  Autobedrijf (flexibele klein transport oplossingen) en Pharma & Care (geconditioneerd transport). Ook bieden we passende oplossingen voor verse en kwetsbare goederen. In 2017 is PostNL Logistic Solutions flink gegroeid en in 2018 zal deze groei ruimschoots worden overtroffen.

 

Over de afdeling

Na de recente ontwikkelingen binnen het Health domein is er begin 2018 besloten om de Health vertical op te starten dit team bestaat uit 6 FTE. Hier geven we concreet invulling aan onze groei ambities binnen dit domein. Binnen het zorgdomein definiëren we 4 deelmarkten (Farma, Medische hulpmiddelen, Diagnostiek en Personal Care). Door middel van ondernemerschap, innovatie en een sterke klantfocus weten we succesvol te opereren binnen dit domein. Kennis van de markt en een juiste vertaling naar logistieke modellen maken daarin het verschil.

 Voor ons nieuwe team zijn wij op zoek naar een gedreven Stagiair Health met de skills om te verbinden, onderzoeken en  te realiseren. Jouw doel is het onderzoeken van nieuwe services en diensten binnen de health sector, waarmee we verder invulling geven aan onze visie: PostNL Health, Wij brengen zorg.

 

De uitdaging van de stagiair Health
Jij hebt binnen 1 deelgebied jouw onderzoekstraject lopen wat dient te resulteren in uitbreiding van bestaande diensten dan wel realisatie van nieuwe services en diensten. Dit onderzoek geldt als mogelijke basis voor een nieuwe waardevolle propositie van PostNL. Je weet en leert wat er in de onderzochte deelmarkt speelt en onderzoekt in samenspraak met de Business Developer en Sectormanager actief hoe geïdentificeerde kansen vertaald kunnen worden naar potentie voor PostNL. Daarbij is het erg belangrijk dat je van waarde bent in het ontwikkelen van conceptuele modellen die tot realisatie en waarde creatie gebracht worden.

 

Je verantwoordelijkheden

Naast je onderzoek vind je het leuk om onderdeel te zijn van het team. En draag je dan ook bij door praktische zaken tot een goed einde te brengen. Afhankelijk van studie, onderzoek en achtergrond kan dit liggen in ontwikkeling van marketingactiviteiten, ondersteuning aan salesprocessen en of rapportagetools. We zoeken een kandidaat die de uitdaging van onze doelstellingen aandurft en de afgesproken periode stappen wil zetten voor de eigen logistiek innovatieve ontwikkeling binnen het zorgdomein.

Wat breng jij mee?

 • Bezig met HBO/WO studie;
 • Sterke affiniteit met het zorgdomein (studie- of interessegebied);
 • Sterke sociale en communicatieve (luister- en advies) vaardigheden voor stakeholdermanagement;
 • Doeners mentaliteit;
 • Conceptueel en analytisch;
 • Innovatief en ondernemend;
 • Klant- en oplossingsgericht;
 • Goed kunnen samenwerken

Wat bieden wij jou?

 • Werkervaring binnen een grote organisatie;
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Marktconforme stagiairsvergoeding;
 • De Stagiairs PostNL (STAP) – voor en door stagiairs – geeft je stageperiode een extra dimensie. STAP-leden organiseren zelf activiteiten, met ondersteuning van HR en Young PostNL. Als lid van deze club maak je kennis met ons bedrijf en collega stagiairs

 

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682514078 stuur een mail

Megan Braam