Vacature Agile Business Analist

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 6-10-2021
De Agile Business Analist zorgt voor fact-based inzicht, maakt zaken transparant en inzichtelijk en helpt daarmee de juiste prioriteiten te stellen om business value van de Agile initiatieven te maximaliseren. De agile business analist kijkt vooruit en zorgt dat PostNL kan anticiperen op ontwikkelingen. Daar heb je sterke analytische vaardigheden en strategisch inzicht voor nodig, uitstekend verbindend vermogen en een can-do houding in een dynamische, snelle Agile omgeving.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Binnen de digitale transformatie van PostNL worden allerlei initiatieven ontplooid die bijdragen aan een toekomstbestendig PostNL. Een van die pijlers van de digitale transformatie is de Agile Transformatie.
Binnen de Agile teams heerst er een toenemende vraag naar business analisten. Hoewel je als Agile business analist dedicated in een Agile team werkt, ben je ook onderdeel van de Community of Practice van Agile business analisten binnen PostNL. Door kennis en ervaring met elkaar te delen binnen deze community draag je bij aan de versnelling van onze digitale transformatie.

Als Agile Business Analist ondersteun je de Product Owner/Journey owner (PO/JO) bij het stellen van de ambities van het Agile team. Je ontwikkelt meetgegevens en KPI’s gerelateerd aan doelstellingen en scope van het Agile team waar je onderdeel van uitmaakt. Je bewaakt de voortgang van de gestelde team doelstellingen door KPI’s op te stellen en te monitoren, dit kunnen zowel financiële als operationele (i.e. klanttevredenheid, duurzaamheid) gegevens zijn. Je onderhoudt het dashboard om de voortgang te meten en beoordeelt de ‘as is’ situatie met behulp van gegevens die worden verzamend via centrale tracking. 

Je challengt de PO/JO om focus en prioriteit aan te brengen en ondersteunt de PO/JO bij het samenvatten en vertalen van data naar business inzichten. (o.a. op basis van pijnpunten van klanten, kansen en voornaamste kostendrijvers). Je bent in staat snel de business te begrijpen en de kostenbasis van de klantreis of het product/logistieke proces inzichtelijk te maken samen met finance. Je overziet de gebieden met de grootste kansen die kunnen worden aangepakt in het herontwerp van de klantreis en/of het product/logistieke proces, om de prioriteitstelling van epics, features en user stories te ondersteunen en je ontwikkelt het eerste beeld van opportunities in de ontwerpfase door een lean business case te bouwen per gedefinieerde epic. Je hebt een helder inzicht in alle relevante processen en als expert op het gebied van de context van jouw Agile Team, ben je continu op zoek naar kansen voor waarde-creatie. 

De Agile Business Analist begrijpt de business context, klant/consument behoeften en heeft inzicht in de IT omgeving. Je geeft fact-based inzichten om met het team ambities te stellen voor het herontwerp van de klantreis en/of product/logistieke proces en bent daarmee continu en pro-actief op zoek naar kansen om de maximale business value te realiseren van de Agile initiatieven (vb Customer Journey teams).

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Als Agile Business Analist kijk je vooruit, draag je bij aan het maximaliseren van business value van het Customer Journey team en zorg je er samen met het agile team voor dat de organisatie kan anticiperen op ontwikkelingen.

•    hbo/wo opleiding; (technische achtergrond/econometrie/economie/wiskunde)
•    minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol; (business/data analist / business control)
•    kennis van en ervaring met modelleren van data en het ontwikkelen van dashboards;
•    kennis/ervaring/affiniteit met verschillende data & analytics tools (PowerBI is een pre);
•    gevorderde Excel gebruiker;

Je hebt sterke analytische en strategische vaardigheden, een helicopter view, waardoor je verbanden kan leggen en de vertaling kan maken van data naar business driver insights. Je hebt een sterk gevoel van eigenaarschap, kan goed zelfstandig werken en hebt het vermogen om effectief te werken met een beperkt aantal vereisten. Je communiceert makkelijk, houdt van pionieren en gedijt goed in een dynamische, snelle, Agile omgeving. 

Wat bezorgen we jou?

•    een salaris tussen € 3.509 en € 5.573 bruto per maand (schaal 10/11) op basis van een fulltime contract van 37 uur, afhankelijk van ervaring;
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
•    nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
•    uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen.
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;

•    een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over de digitale transformatie van PostNL?  Klik dan hier en wie weet draag jij als Agile Business Analist binnenkort je steentje bij aan een van onze belangrijkste strategische pijlers voor een toekomstbestendig PostNL. 

Interesse?
We ontvangen graag je sollicitatie middels CV en motivatiebrief.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Saskia Reckers, Directeur Finance Customer Excellence via 06-83639068  of saskia.reckers@postnl.nl of met Asmara Vissers, Corporate Recruiter, via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.


Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!