Vacature Android Mobile Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 25-4-2022
"Maak samen met ons de 'Last Mile' bezorging van PostNL mogelijk door als Android developer de beste software te bouwen voor onze Android apps"

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

Als Android developer kom je te werken bij het platform Field Services. Met dit platform slaan we een belangrijke weg in wat betreft onze 'Last Mile' dienstverlenging. We ontwikkelen hier de apps en toepassingen die onze bezorgers gebruiken in de laatste fase van het distributieproces, welke toegankelijk zijn voor bezorgers door middel van Handhelds. 

Je komt te werken in een engineering team met Android developers, backend engineers, een lead engineer en solution consultants. Samen met hen vertaal je data en een diversiteit aan wensen vanuit onze logistieke operatie naar technische oplossingen met Android, AWS, Kotlin en TypeScript. Daarnaast voeg je nieuwe intelligentie toe aan ons platform zodat deze real-time, snel en voorspelbaar is. Hierbij zit de uitdaging in het generiek houden van de basis om tegelijkertijd per logistieke operator de verschillende diensten aan de deur te specificeren. 

 

Mission critical staat centraal bij ons platform. Onze apps doen altijd hun werk en sluiten naadloos aan bij het dagelijks gebruik van onze bezorgers, zij kunnen hierop vertrouwen. Met innovatie en real-time oplossingen geloven we dat we onze bezorgers gelukkig maken wanneer zij hun apps intuïtief kunnen gebruiken en daardoor met een glimlach bij onze klanten een pakket bezorgen.

 

PostNL heeft het doel om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Dit platform speelt een belangrijke rol hierin. Daarnaast bouwen we als PostNL aan een engineering community van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien.   

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven.  We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierbij helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, geavanceerde toepassingen van onder andere IoT,  AI , data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Jouw technisch inzicht en probleemoplossend vermogen als Android engineer zijn belangrijk in onze ambitie.

Je bent dol op bouwen van Android applicaties en een liefhebber van technologie. Daarnaast wil je graag samenwerken in een engineering team met gelijkgestemde en meedenken over onderwerpen zoals architectuur, CI/CD en schaalbaarheid met onze AWS cloud.   

 

Daarnaast heb je:  

 • Ervaring als Android engineer/developer en al enige ervaring in Kotlin of de wil om dit te leren.
 • Ervaring met het werken in een Cloud omgeving, AWS Serverless ervaring is een pre; 
 • Meer dan 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een IT, tech of innovatieve omgeving en ervaring met multi tenant/white label app ontwikkeling. 

Wat bezorgen we jou?

Jouw werk als Engineer bij PostNL is belangrijk. Je zorgt ervoor dat wij onze core business kunnen uitvoeren door het bouwen van systemen die 24/7 gebruikt worden door onze bezorgers en wij daardoor als organisatie competitief blijven. De omgeving waarin je werkt is complex, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’.    

 

 Daarnaast ontvang je:    

 • Een salaris van € 4.000 tot € 6.549 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;      
 • De mogelijkheid tot het volgen van diverse trainingen over onderwerpen als AWS en Security. 
 • Een ontwikkel pad met doorgroeimogelijkheden binnen onze gehele organisatie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.   

  

Interesse?    

Ben je er klaar voor om te werken binnen een mission critical logistical tech omgeving met mensen die een liefde hebben voor technologie en gigantische hoeveelheden data? Solliciteer dan als engineer door het delen van je cv.   

 

Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Chris Tolman via chris.tolman@postNL of 0623277328

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor  iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!