Menu

Applicatiebeheerder SAP

  • HR
  • Den Haag
  • Reguliere baan
  • Professional

Ben jij de Applicatiebeheerder met SAP HRM kennis die de HR processen overziet en ze effectief en efficiënt laat draaien? Dan is dit jouw baan!

Uitdagingen

Als applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt functioneren van HR processen, - systemen, -data en het uitrollen en uitnutten van het centraal HR platform zodat het HR operating model kan functioneren (click-call-face) en de kostenbesparingen worden gerealiseerd. Als beheerder/key-user van HR systemen zoals SAP HCM, SuccesFactors Suite etc. zorg je voor het continu goed functioneren van de HR processen en systemen.
HR Services staat voor een betrouwbare, moderne, efficiënte HR dienstverlening die maximaal is gestandaardiseerd en gedigitaliseerd. De ‘click’ en de ‘call’ in het zogeheten Click-Call-Face model, worden gefaciliteerd door de verschillende afdelingen binnen HR Services. Uitgangspunt is om de gebruiker maximaal zelf in staat te stellen om zonder gedoe zijn HR taken uit te voeren.

HR Services is eigenaar van alle HR processen en HR systemen inclusief het beheer. Hierbij levert HR Services betrouwbare HR administratie en betrouwbare stuur- en procesinformatie ten behoeve van factbased optimaliseren van HR beleid en uitvoering hiervan. Dit betekent dat HR Services integraal proceskennis (end-to-end) heeft en continu de proces- en systeemoptimalisaties regisseert en implementeert.
Daarnaast is HR Services verantwoordelijk voor kwalitatief goede HR masterdata, het regie voeren op HR analytics en het voldoen aan de wettelijke gestelde eisen ten aanzien van arbeidsvoorwaarden, fiscale aspecten en security & privacy. HR Services ondersteunt alle bedrijfsonderdelen in Nederland.

Je verantwoordelijkheden

Op het gebied van incidentenbeheer analyseer en wikkel je 2e lijns incidenten af volgens het incidentmanagementproces en prioriteer / plan je opgeloste incidenten in samenwerking met HR en IT collega’s. Je biedt gebruikersondersteuning bij de dagelijkse uitvoering van de administratieve taken in de HR systemen o.a. aan de Front- en Backoffice binnen HR Services. Dagelijkse voor je een periodieke procesbegleidingsactiviteit uit die nodig is om de uitvoering van de HR processen ongestoord te laten verlopen, zoals bijvoorbeeld het monitoren van interfaces en workflows en het behandelen van de uitval daarin, het genereren van formulieren, bijhouden stuurtabellen, etc. Het initiëren van wijzigingsverzoeken in onze HR applicaties en/of HR processen ter verbetering voor de (eind-)gebruiker. Het stellen van requests for change op inclusief alle aspecten die voor besluitvorming relevant zijn. Je bent verantwoordelijk voor het reviewen, inregelen, FAT/GAT testen (incl. aanmaken testgevallen en testscripts) en implementeren van wijzigingen volgens het changemanagementproces. Het actualiseren van de gebruikersdocumentatie, werkinstructies, procesontwerpen en procedures. Je geeft input aan de HR nieuwsbrief, content HR Zaken/Vakinformatie, communicatie over wijzigingen binnen de HR processen- en systemen etc. Je participeert in het doorvoeren van changes en projecten waarin nieuwe functionaliteit wordt ontwikkeld en/of geïmplementeerd. Tot slot overzie je als beheerder/key-user de procesinrichting in de HR systemen en geef je input aan de Medior en Senior Adviseur vanuit proces- en systeemkennis bij het doorvoeren van proces- en systeemoptimalisatie en -innovatie.

Wat breng jij mee?

Je hebt HBO werk- en denkniveau, met een (technische) bedrijfskunde, bedrijfseconomisch of HR achtergrond. In het bezit van minimaal 3 jaar werkervaring. Kennis van SAP HRM, HR processen, systemen en verschillende cyclische HR werkzaamheden, zoals salarisadministratie etc. Je bent in staat om analyses en incidenten af te wikkelen middels het daartoe opgestelde proces. Kennis van actuele HR, data, processen en systemen.

Wat bieden wij jou?

  • Salaris: minimaal EUR 2.578,- en maximaal EUR 3.905,- bruto per maand op basis van 37 uur per week en afhankelijk van je werkervaring;
  • Een omgeving waarin eigen verantwoordelijkheid voorop staat en waarin we stimuleren om het beste uit jezelf te halen.
  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen HR Services waarin teamwork tussen HR en IT wordt aangemoedigd om de beste resultaten te halen.
  • Ruimte voor groei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training.
  • Gemotiveerde en enthousiaste collega’s;
  • Standplaats: Den Haag. 

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682174659 stuur een mail

Smahan Bouchtaoui

Smahan Bouchtaoui