Vacature AWS Cloud Backend Engineer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 26-9-2022
"Maak de bouwblokken voor het data fundament waarop de supply chain van PostNL wordt gedigitaliseerd"

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Lee Verschuren

Lee Verschuren

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Om die digitale transformatie tot een succes te maken, bouwen wij aan een afdeling die wij “Supply Chain Orchestration” noemen. Ons doel is het digitaliseren van onze volledige pakketten supply chain (gemiddeld 1,1 miljoen pakketten per dag met pieken tot over de 2 miljoen) en deze data gedreven te maken.    

 

Vanuit een data mesh architectuur zet PostNL in op decentraal ownership van data bronnen en het beschikbaar te stellen hiervan. Het team werkt elke dag om schaalbaar, real-time en domain driven te bouwen. Hiermee willen we centrale sturing geven aan onze logistieke pakketten keten. We doen dat door de beste AWS serverless tools te selecteren en toe te passen. Het doel van Supply Chain Orchestration is dan ook om teams door middel van Gateways (GraphQL API’s, Events, raw data access etc) te enablen, data beschikbaar te stellen aan andere feature delivery teams, zodat zij sneller kunnen te leveren.  

 

Het team gebruikt onder andere Lambda, Aurora V2, DynamoDB, AppSync, Eventbridge, SQS, SNS en experimenteren totdat we de juiste oplossing hebben. We gebruiken Typescript met CDK voor al onze infrastructuur en onze lambda's.  

 

Als engineer word je onderdeel van het team dat de “bouwblokken” gaat maken voor de fundamentele IT op data gebied. De afnemers zijn dan ook de feature delivery teams van PostNL. Je helpt deze teams het beste uit zichzelf te halen. Deze feature delivery teams schakelen dan op hun beurt weer met de business. IT voor IT. Het team bestaat nu uit 4 engineers, 1 analist en een product owner.  

Onze ambitie

Als PostNL 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. In jouw rol als AWS cloud engineer heb je veel invloed op het behalen van deze ambities en het bepalen van de route naar het worden van een tech organisatie.    
 

Je bent een liefhebber van technologie en bent helemaal gek op Serverless. Daarnaast wil je graag meedenken over onderwerpen zoals architectuur, CI/CD, 100% uptime en schaalbaarheid.  

 

Daarnaast heb je:   

 • kennis van en ervaring met AWS, bij voorkeur serverless. AWS-certificering op professioneel/vergelijkbaar niveau is een pré;  
 • een solide ervaring in programmeren in Typescript. Kennis en ervaring met Java & NodeJS is een pré 
 • kennis van en ervaring met Devops, Scrum Of Agile;  
 • kennis van en ervaring met CI/CD;  
 • een innovatieve Mindset 
 • een probleem oplossend vermogen  
 • de skills om een holistisch beeld een te kunnen vormen 
 • de beheersing van de Engelse taal op minimaal B2 niveau. Beheersing van Nederlandse taal is een pré.  
   

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Met Supply Chain Orchestration zijn we ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Het team is ervaren en op technisch vlak heel ver. Daarin is het team gedreven om samen aan de juiste oplossing te bouwen en problemen te tackelen. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.   

 

Daarnaast ontvang je:   

•    Een salaris van € 4.000 tot € 6.500 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;     

•    Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;   

•    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding.  

 

Interesse?   

Ben je er klaar voor om te werken binnen een mission critical logistical tech omgeving met mensen die een liefde hebben voor technologie en gigantische hoeveelheden data? Solliciteer dan als engineer door het delen van je cv. Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Lee Verschuren op 06-13011905 of via lee.verschuren@postnl.nl.  PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!