Vacature AWS Cloud Engineer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 1-3-2022
"Maak samen met ons de belangrijkste supply chain van Nederland digitaal door als  AWS Cloud Engineer ons team 'Digitale Ketensturing' te versterken.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Om die digitale transformatie tot een succes te maken, bouwen wij aan een afdeling die wij ‘Digitale ketensturing’ noemen. Ons doel is het digitaliseren van onze volledige pakketten supply chain (gemiddeld 1,1 miljoen pakketten per dag met pieken tot over de 2 miljoen) en deze data gedreven maken.   

 

We werken elke dag om schaalbare real-time en event-driven architecturen te bouwen. Hiermee willen we centrale sturing geven aan onze logistieke pakketten keten. We doen dat door de beste AWS serverless tools te selecteren en toe te passen. Engineering uitdagingen lossen we op met de beste infrastructuur. We gebruiken onder andere Lambda, DynamoDB, AppSync, Eventbridge, SQS, SNS en experimenteren totdat we de juiste oplossing hebben. We gebruiken Typescript met CDK voor al onze infrastructuur en gebruiken voornamelijk Typescript voor onze lambda's. Daarnaast bouwen we aan een open source engineering community van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien.   

 

Als AWS cloud developer word je onderdeel van deze engineering community en weet je complexe bedrijf kritische logistieke processen te vertalen naar de ontwikkeling van onze IT-platformen en softwareoplossingen. Je draagt bij aan de stabiliteit, innovatie, availability en automatisering van het platform en streeft naar een 100% uptime. Omdat er binnen Digitale Ketensturing meerdere ontwikkelteams zijn, zullen we samen met jou bekijken welk team en/of positie de beste match is. 

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. In jouw rol als AWS cloud engineer heb je veel invloed op het behalen van deze ambities en het bepalen van de route naar het worden van een tech organisatie.   

Je bent een liefhebber van technologie, helemaal gek op Serverless en werkt graag samen in een BizzDevOPS engineering team. Daarnaast wil je graag meedenken over onderwerpen zoals architectuur, CI/CD, 100% uptime en schaalbaarheid. 

 

Daarnaast heb je:  
•    kennis van en ervaring met AWS, bij voorkeur Serverless. AWS-certificering op professioneel/vergelijkbaar niveau is een pré; 
•    kennis van en ervaring met DevOps, Scrum of Agile; 
•    kennis van en ervaring met CI/CD; 
•    kennis van en ervaring met Typescript; 
•    een goed begrip van algoritmes, datastructuren, design patterns; 

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Met Digitale Ketensturing zijn we ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.  

 

Daarnaast ontvang je:  
•    Een salaris van € 4.000 tot € 6.500 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;    
•    Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
•    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 
  
Interesse?  
Ben je er klaar voor om te werken binnen een mission critical logistical tech omgeving met mensen die een liefde hebben voor technologie en gigantische hoeveelheden data? Solliciteer dan als engineer door het delen van je cv. Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Chris Tolman op 06-23277328 of via chris.tolman@postnl.nl.  PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!