Vacature AWS Cloud Integratie Engineer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 3-5-2022
"Maak samen met ons de bezorging van PostNL mogelijk door als AWS Cloud Engineer ons integratie platform te versterken".

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

Als AWS Cloud Engineer kom je te werken in het integratieteam voor de supply chain pakketten. Dit team is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, en onderhouden van een self-service event broker, gebaseerd op Amazon EventBridge. Met de self-service event broker vergroten we de autonomie van de IT-teams binnen de afdeling Pakketten en Logistiek, wat leidt tot snellere ontwikkeling van features. Daarnaast versnelt en ondersteunt het innovatie binnen PostNL: via de self-service event broker zijn datastromen sneller vindbaar en makkelijker te ontsluiten.

Je komt te werken in een engineering team bestaande uit 5 collega's. Samen met hen ontwerp en bouw je serverless infrastructuur en applicaties op AWS. De belangrijkste technologieën in het platform zijn EventBridge, SQS, SNS, Lambda, DynamoDB, Step Functions en API Gateway. Code wordt geschreven in Python, zowel voor de infrastructuur (CDK) als voor de applicatie. Met dit mission critical platform helpen we PostNL om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post- en e-commerceplatform in de Benelux. Naast jouw rol binnen dit platform word je onderdeel van onze engineering community van waaruit we ‘best practices’ en innovaties delen en verbeterinitiatieven ontplooien.  

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven.  We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierbij helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, geavanceerde toepassingen van onder andere IoT,  AI , data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Jouw technisch inzicht en probleemoplossend vermogen als Cloud Engineer zijn belangrijk in onze ambitie.

Je werkt graag aan high-performance serverless applicaties op AWS. Daarnaast wil je graag samenwerken in een engineering team met gelijkgestemde collega’s.

Daarnaast heb je:  

 • Ervaring in het ontwerpen en implementeren van infrastructuur en applicaties op AWS, met de nadruk op Serverless (zoals SQS, SNS, Lambda, DynamoDB, EventBridge, Step Functions, S3, API Gateway).
 • Ervaring met Infrastructure as Code, bijvoorbeeld CloudFormation, CDK of soortgelijk; 
 • Ervaring met het ontwerpen van CI/CD tooling, zoals het opzetten en inrichten van geautomatiseerd testen, git flow, en/of trunk based development en ervaring met CI/CD tools zoals Gitlab, Github Actions of Jenkins
 • Ervaring met microservices architecture. Je kent de voordelen, nadelen en valkuilen, en je kan services ontwerpen en uitleggen.
 • Ervaring met application development in bij voorkeur Python, of je hebt gedegen ervaring in een andere taal en de ambitie om Python te leren. 

Wat bezorgen we jou?

Jouw werk als Engineer bij PostNL is belangrijk. Je zorgt ervoor dat wij onze core business kunnen uitvoeren door het beschikbaar maken van systemen die 24/7 gebruikt worden door onze gehele organisatie, consumenten en klanten. De omgeving waarin je werkt is complex, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’.    

Daarnaast ontvang je:    

 • Een salaris van € 4.000 tot € 6.549 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;      
 • De mogelijkheid tot het volgen van diverse trainingen; 
 • Een ontwikkelpad met doorgroeimogelijkheden binnen onze gehele organisatie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.  

 

Interesse?    

Ben je er klaar voor om te werken binnen een mission critical logistical tech omgeving met mensen die een liefde hebben voor technologie en gigantische hoeveelheden data? Solliciteer dan als engineer door het delen van je cv.   

Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Chris Tolman via Chris.Tolman@postnl.nl of 0623277328. 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!