Vacature AWS Lead Engineer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 7-11-2022
"Maak samen met ons de belangrijkste supply chain van Nederland digitaal door als AWS Lead Engineer technologisch richting te geven aan een engineering team"

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

Als AWS Lead Engineer kom je terecht in het team dat wij 'Impala' noemen. Dit team bouwt serverless applicaties in onze AWS-omgeving en draagt zorg voor een platform waar datascience modellen stabiel en effectief kunnen draaien. Daarnaast zorgt het team voor de data connecties tussen onze applicaties en diverse databronnen (structured/unstructured API's) en zijn ze verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van oplossingen en het opzetten van monitor mechanismes. We hebben met dit platform de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. 

 

Samen met de platform owner, engineers en solution consultants bepaal je de roadmap en technische invulling.  Je zal dit team leiden op technisch gebied en bent daarbij verantwoordelijk voor de bouw, stabiliteit, schaalbaarheid, integratie, beveiliging, technische innovatie van het platform. Je zorgt voor een solution design en geeft kaders aan het team, maar neemt ook de tijd om prototypen te bouwen en zelf de code in te duiken. 

 

Alle technologie die we binnen PostNL gebruiken staan tot je beschikking. Waaronder Python, Java, NodeJS, TypeScript en JavaScript. Daarnaast werken we zoveel mogelijk AWS serverless, met CI/CD en een microservices architectuur. Je zult veel samenwerken met aangrenzende platformen, peers en collega’s uit het logistieke domein. Daarnaast word je onderdeel van onze engineering community. Hier bouw je mee aan PostNL brede IT best-practices en innovaties binnen een jonge IT-organisatie.

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI ,data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. In jouw rol als AWS Lead Engineer heb je veel invloed op het behalen van deze ambities en het bepalen van de route naar het worden van een tech organisatie.  

Vanuit je rol als Lead Engineer weet je hoe je een samenwerking moet aangaan met jouw team als de stakeholders daarbuiten. Je hebt ervaring met API's en het integreren van datastromen tussen applicaties. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van systemen inzetten in een logistieke tech omgeving. Hierbij durf je een visie te vormen over hoe we met technologie onze supply chain zo efficient, effectief en duurzaam mogelijk inrichten. 

 

Daarnaast heb je:  

 • Ervaring in het designen van cloud-native microservices architectuur in een complexe omgeving;
 • Ervaring met AWS (het liefste met Serverless services);  
 • Ervaring in een soortgelijke rol binnen een mission critical IT, tech omgeving; 
 • Ervaring met het samenbrengen en aansturen van meerdere engineering disciplines (analisten, designers, engineers); 
 • Bij voorkeur ervaring met Data Engineering (Python).

Wat bezorgen we jou?

We zullen je goed begeleiden bij jouw verdere invulling van de Lead Engineer positie. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.  

 

Daarnaast ontvang je:  

 • Een salaris van € 4.504 tot € 7.683 (salarisschaal 12/13) op basis van 37 uur per week;    
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 

  

Interesse?  

Ben je klaar voor de technologische eindverantwoordelijkheid van dit platform? Solliciteer dan als AWS Lead Engineer door het delen van je cv. Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Chris Tolman op 06-23277328 of via chris.tolman@postnl.nl.  PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!