Vacature Back-end developer (MyParcel)

 • Hoofddorp
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 22-2-2023
Bouw mee aan een dynamisch en snelgroeiend SaaS-platform met 36.000 e-commerce webshops dat innovatieve verzendsoftware aanbiedt voor (startende) online ondernemers

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Lee Verschuren

Lee Verschuren

Wat ga je doen?

Als back-end developer ben je constant bezig met het verbeteren en uitbreiden van de codebase. Hetzij via nieuwe features, noodzakelijk onderhoud, het doorvoeren van optimalisaties en het verhogen van de test coverage. Als team zijn wij op zoek naar de beste oplossingen, mooiste implementaties en verbeteringen, waarbij we altijd de business value in het oog houden. Er is voor iedereen ruimte om, naast het typen, mee te denken aan procedurele, functionele en technische zaken. Zo blijven wij als team goed functioneren en blijft onze API snel, stabiel en veilig.  Tijdens onze tweewekelijkse API-guild meeting, waarbij we als “API vakbroeders” bij elkaar komen, heb jij de mogelijkheid om jouw visie te delen op het gebied van coole features, nieuwe ontwikkelingen en verbeterpunten. Hierdoor blijven we scherp en zijn we continu bezig met het verbeteren van ons product. 

 

We krijgen als API team veel vrijheid, met de daarbij behorende verantwoordelijkheid en dat geldt ook op individueel niveau. Dus ben je een teamplayer, iemand die van aanpakken houdt, verantwoordelijkheid neemt voor zijn werk en wil meedenken over het toekomstbestendig houden van onze API? Dan willen we graag kennis met jou maken!

 

Een dag uit het leven van een back-end developer.
Omdat we met scrum werken begint elke dag om 9:30 met de daily scrum (stand-up). Tijdens deze meeting brengen we elkaar op de hoogte van de voortgang en bepalen we met zijn alle of we nog op de goede weg zijn om de sprint goed ten einde te brengen. 
Na de standup zorg je ervoor dat alle openstaande pull requests bekeken worden en voorzien worden van eventueel commentaar of opmerkingen. Dit is een eerste waarborg voor de functionele en technische kwaliteit van onze API. Hierna pak je de bovenste en openstaande story uit de sprint of ga je verder met de story waarmee je bezig was. Ook help je met eventuele openstaande test tasks van stories die door collega’s zijn opgeleverd. Deze test taks voeren wij uit om zeker te weten dat de nieuwe opgeleverde functionaliteit ook echt doet wat het zou moeten doen. Al zorgen we er natuurlijk ook voor dat alle functionaliteit zo veel mogelijk gecoverd is door geautomatiseerde tests. 


Twee keer per week hebben we een release met bijbehorende code freeze de dag ervoor, waarbij we de release klaarzetten en volledig testen. We hebben geen vergadercultuur maar af en toe zul je één of meerdere meetings hebben. Denk hierbij aan een refinement, guild meeting, release meeting, retrospective of sprint review.

Onze ambitie

Weetjes over MyParcel.
MyParcel is dé verzendservice voor webshops, groot en klein. Binnen no-time draaien webshophouders verzendlabels verzendzegels via het MyParcel platform uit en verzenden zij pakketten, post, brievenbuspakjes en pallets over de hele wereld. Wij zijn een dynamisch en snelgroeiend SaaS-platform dat innovatieve verzendsoftware aanbiedt voor (startende) online ondernemers. Ruim 36.000 webshops, groot en klein, gebruiken onze software om pakketten en brievenbuspakjes eenvoudig en snel wereldwijd te versturen. We zijn een groep van creatives die steeds nieuwe producten en services ontwikkelen om onze klanten te helpen bij hun logistieke uitdagingen. Wij zijn een 100% dochter onderneming van PostNL. Wij opereren wel zelfstandig. 

 

Ontmoet jouw team.
Ons development team is groot en bestaat uit vier ontwikkelteams (frontend, API, devops en integraties). Als back-end developer kom je te werken in ons API-team, bestaande uit 6 collega’s. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar kunt natuurlijk altijd bij je collega’s terecht voor een potje gamen (nu Smash Bros), darten of tafeltennissen. We werken hard binnen een ontspannen sfeer en er is ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

 

Waar kom je te werken?
Ons groene kantoor is gevestigd in Hoofddorp, op loopafstand van het treinstation. Als wij op kantoor zijn, dan genieten we met elkaar van de verzorgde lunch in de kantine en lopen we nog een rondje buiten. Ook kun je darten, tafeltennissen of gamen.
 

 • Een informatica achtergrond en bij voorkeur HBO denk- en werkniveau.
 • 3+ jaar ervaring als Back-end Developer.
 • Kennis van PHP, Laravel, PostgreSQL, Elasticsearch, Redis.
 • Ervaring met schrijven van geautomatiseerde tests.
 • Kennis/ervaring met DevOps werkzaamheden (nginx, AWS, AWS CDK, docker,..) is een pré.
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.
 • Taal niveau: Nederlands B1 & Engels C1

 

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar heb je andere ervaringen, kwaliteiten of competenties die jou zeker geschikt maken voor deze rol? Dan zien we jouw sollicitatie, waarin je ons daarvan overtuigd, alsnog graag tegemoet!
 

Wat bezorgen we jou?

Een veelzijdige en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving. Er is veel ruimte voor professionele ontwikkeling en kennisvergaring. Ons bedrijf is groeiende, ons team enthousiast en betrokken en de werksfeer professioneel maar ongedwongen. 

 

Daarnaast bieden wij:
•    Passend salaris en genoeg doorgroeimogelijkheden binnen ons functiehuis.De salaris range is minimum €3130 tot €7570,- 
•    Kans op een eindejaarsgratificatie o.b.v. onze doelstellingen.
•    Macbook van de zaak.
•    Baan bij het leukste bedrijf van Hoofddorp met een ongekend goede werksfeer (borrels, sportevenementen en bedrijfsuitjes).
•    25 vakantiedagen per jaar.
•    Een NS-Business Card die al jouw reiskosten dekt.
•    Elke dag vers fruit en een lekkere lunch.
•    Flexibel thuiswerkbeleid. Op Maandag en Vrijdag werken we op kantoor in Hoofddorp, en de overige dagen bepaal je het zelf. 
•    Een pensioenregeling.

 

Kom jij er ook bij?
Spreekt de e-commerce branche jou aan en weet je altijd weer die glimlach op het gezicht van onze klanten te toveren, omdat jij precies weet wat ze nodig hebben? 

Meer weten?

Voor meer informatie over de vacature en het proces kun je met Lee Verschuren (Recruiter PostNL) of Madelon Hulsbos (HR Manager MyParcel - 06 12655607 of madelon.hulsbos@myparcel.nl) contact opnemen. Wil je direct in de inhoud duiken dan kun je IT Manager Frank Bakker ook rechtstreeks bereiken via frank@myparcel.nl.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!